Facebook Twitter Google Plus Instagram Chat

Din åsikt är mycket viktig för oss

Enkäten tar 5-7 minuter

Best Western Rewards-medlemmar får 250 poäng som tack för hjälpen


Tinas frukost - en bra start på dagen 

För Tina Nordström själv är frukosten ytterst betydelsefull.

– Innan jag har fått i mig frukosten fungerar jag inte ordentligt. Och jag är rätt känslig för vad jag  äter på morgonen, säger hon.

När hon reser runt i USA brukar hon till exempel få göra specialbeställningar för att allt inte ska vara så sött. Annars är just det söta något hon
gärna har med som en av beståndsdelarna i sina frukostar, både till vardags och i »Best Breakfast by Tina« – det nya frukostkonceptet som
dyker upp på allt fler Best Western-hotell under året.

– Vårt kryddsocker som kommer att finnas på hotellen är jag väldigt nöjd med. Det är en härlig blandning av sött och kryddigt, med smak av bland
annat nejlika, muskot och kardemumma. Det är som en riktig käftsmäll på morgonen!, säger hon glatt och får det faktiskt att framstå som att en
käftsmäll är något väldigt lockande vid frukosten. Hon karaktäriserar sig själv som en utpräglad »fil-människa« på morgonen.
 
Tina Nordström
Född 1973. Bor I Ramlösa.
Familj Man och två barn 
Syns i rutan igen: Syns bl a som programledare i TV 4's programsatsning 
Sveriges yngsta Mästerkock och spelar in nya avsnitt av Tina på besök.

  Hennes egna vardagsfrukostvanor kommer också att lysa igenom på hotellens »Best Breakfast by Tina«.

  – I morse åt jag fil med bär och hemmagjord müsli – det är inte dumt! Jag tycker inte att det behöver finnas en massa olika filsorter på hotellet,
  utan man kan själv få smaksätta och skapa de kombinationer man tycker om.

  Så därför ingår det bland annat hemmagjord bärkompott och egenrostad müsli i hennes hotellfrukostkoncept. Alla smaksatta yoghurtar har
  hon tagit bort, och överlag har det rensats bort en hel del »onödiga« delar av den traditionella hotellfrukosten.

  – Det handlar inte om hur många skålar som står framme, utan om vad som ligger i skålarna. På hotellet förväntar jag mig att få sådant jag
  inte har hemma; en lite bättre skinka än den vanliga eller en speciellt utvald marmelad.

  Tina Nordström och hennes kollega kocken Benny Cederberg har tagit fram ett grundkoncept för »Best Breakfast by Tina«, men eftersom
  Best Western är en hotellkedja med en samling personligt präglade hotell så kommer frukostarna inte att se exakt likadana ut på alla ställen.

  – Det är inte meningen att vi ska komma in och styra, utan personalen ska bli inspirerad och tycka att det är kul – det är en förutsättning för
  att det ska kunna bli bra. Men i grunden bygger det på en omtanke om gästen, och det finns ju redan på Best Westerns hotell, säger hon.
  I omtanken ingår att göra frukosten enklare att hantera för den trötta hotellgästen, bland annat genom att gruppera produkter som hör ihop.

  – Jag tycker till exempel att en bra smörgåskombination är surdegsknäcke med keso, avokado, krasse och nymald svartpeppar.
  Då placeras de sakerna intill varandra, så att det blir lätt att göra i ordning sin macka!
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2017 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse