Facebook Twitter Google Plus Instagram Chat

Din åsikt är mycket viktig för oss

Enkäten tar 5-7 minuter

Best Western Rewards-medlemmar får 250 poäng som tack för hjälpen

Världens bästa sevärdheter

I Lonely Planet's Ultimate Travelist så listar den populära resguiden världens 500 bästa sevärdheter. Det här är de resmål som hamnar på topp 10. På flera av dessa resmål eller i närheten av dem hittar du ett Best Western hotell. De här resmålen hittar runt om i världen och de bjuder sina besökare på spännande upplevelser i främmande länder. Listan består av en blandning av fantastiska byggnader och underbara naturupplevelser som Taj Mahal och Grand Canyon. Är du medlem i vårt lojalitetsprogram och har samlat på dig poäng på våra skandinaviska hotell kan du använda dig av dem när du betalar för ditt boende på ett av våra hotell, oavsett var i världen du ska resa. Om du inte är med än så se till att gå med nu, det är enkelt att bo billigt.

Nu kan du boka biljetterna, packa ryggan och sedan börja checka av de ställen du har varit på.


265
Foto: Chris/Wikimedia Commons

1. Angkor Wat, Kambodja

Det mest berömda templet i ruinstaden Angkor är Angkor Wat. I området hittar man runt 72 större ruiner. Tempelstaden upptar ett större område och är med sin kulturella och historiska betydelse ett populärt resmål. Angkor byggdes från början som ett Hinduiskt tempel men användes under senare period som en helgedom för Theravadabuddhism. Angkor ligger ca 5,5 km från Siem Reap. För att nå Siem Reap mellanlandar du i Bangkok.

Siem Reap:

Vi har även ett mängd andra hotell i Sydostasien.

By David Sim [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

2. Stora barriärrevet, Australien

 Great Barrier Reef by Photografer: Tchami Source: Flickr

Det stora korallrevet utanför Australiens nordöstra kust är ett populärt resmål bland dykare och andra med intresse för det rika maritima livet som man hittar under ytan. Från norr till söder sträcker sig revet ungefär 2 600 km och täcker in tusentals mindre rev och hundratals med öar. Eftersom revet sträcker sig över ett så stort område har vi ett flertal hotell som du kan bo på när du besöker detta spännande undervattensresmål.

Port Douglas:

Cairn:

Townsville:

Du hittar alla våra hotell i Australien här.
Nize at English Wikipedia [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC BY 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5), CC BY 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5), GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via Wikimedia Commons

3. Machu Picchu, Peru

Av NkLink (Eget arbete) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Den gamla inkastaden byggdes någon gång under 1440 på den höga bergsryggen som ett lantställe för hovet. Uppskattningsvis kunde det bo cirka 750 personer i staden som mest och under regnperioden var det en betydligt mindre befolkning i staden. Stadens läge och otillgänglighet har gjort att den kunnat bevaras relativt väl och jämfört med de två resmålen ovan så är det fortfarande en ansträngande tur att ta sig till staden, speciellt om man väljer att ta den gamla inkaleden till fots.

Cusco (80km):

By Martin St-Amant (S23678) (Français : Travail personnel English: Own work) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

4. Kinesiska muren, Kina

Den långa muren byggdes under en lång tid i flera perioder från några hundra år innan Kristus till Mingdynastin. Delar av muren har restaurerats så att den kan besökas av turister. En stor del av muren är dock orestaurerad och ligger på mycket otillgängliga sträckor. Via buss når du enkelt de mer tillgängliga delarna av muren från Peking.

Peking (50km):

Alla våra Kinesiska hotell hittar du här.

Samxli [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

5.  Taj Mahal, Indien

Det välkända mausoleet byggdes under 1600-talets första hälft. Taj Mahal är Indiens mest populära turistmål och reser man till Indien är detta ett självklart besök i ett land.

Kanpur (274km):

Här hittar du alla våra andra hotell i Indien.

 

By www.viajar24h.com (Agra & Taj Mahal-44  Uploaded by Ekabhishek) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

6.  Grand Canyon, USA

Grand Canyon (9km):

Här hittar du våra hundratals hotell i USA.

By chensiyuan (chensiyuan) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0-3.0-2.5-2.0-1.0)], via Wikimedia Commons

7. Colosseum, Italien

8. Iguazufallen, på gränsen mellan Argentina och Brasilien

Tyvärr har vi inga hotell i närheten av detta resmål men om du är sugen på andra delar av Sydamerika så hittar du våra Best Western hotell i Mellan- & Sydamerika här.
Av Charlesjsharp (Eget arbete) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

9. Alhambra, Spanien

10. Hagia Sofia, Turkiet


Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2017 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse