Facebook Twitter Google Plus Instagram Chat

Din åsikt är mycket viktig för oss

Enkäten tar 5-7 minuter

Best Western Rewards-medlemmar får 250 poäng som tack för hjälpen


12971911298190
Boka rum

Rum 1

OK
Min bokning

Vinter och skidhotell

Dags för vinter, skidor och sportlov! Här hittar du de hotell vi har i Sverige, Norge och Finland som ligger nära belägna i förhållande till större skidanläggningar. Vi har till exempel hotell vid populära resmål som Stöten i Sälen och Romme Alpin i Sverige. I Norge och Finland har vi även där flera bra och familjevänliga hotell. Reser du med dina vänner eller din partner så hittar du också bra boenden här. Nedan är en hotellkarta över alla de hotell som ligger nära en skidanläggning samt länkar och info om de olika anläggningarna. Om du funderar vart du skall spendera din vinterledighet kan det vara värt att undersöka snödjupet och även de olika spår som finns i området du är intresserad av, längst ned på denna sida hittar du länkar till externa siter med den informationen.

Hotellkarta


Stöten

- Best Western Stöten Ski Hotel, Sälen

Hotellet ligger mitt i backen. Stöten har Sälens bästa skidåkning. 43 nedfarter med varierad åkning som passar alla. I området finns även 2 parker, JibbArena, Skicrossbana och BigAirBag. Längdspår finns både i dalen och på toppen! Högsta fallhöjd 370 meter.

Obs! Här kan du betala både boende, liftkort och övriga aktiviteter med dina intjänande Best Western Rewards-poäng. 

www.stoten.se

Romme Alpin 

– Best Western Gustaf Wasa Hotel, Borlänge
– Best Western Grand Hotel Elektra, Ludvika

Skidanläggningen ligger ca 10 km från hotellet i Borlänge och 40 km från hotellet i Ludvika. 28 nedfarter från två toppar med högsta fallhöjd 275 meter.

www.rommealpin.se

Rättviksbacken

- Best Western Hotel Lerdalshöjden, Rättvik

Hotellet ligger mitt i backen. Familjevänligt mindre system med 7 nedfarter och 4 liftar. Jibbvänlig snowpark, hopplinje med BigAirbag, små och stora hopp, flera boxar och rails. Högsta fallhöjd 140 meter.

Tips! Gratis liftkort veckorna 5, 6, 10 och 11 om du bor på hotellet. Minst en av boendenätterna måste vara en måndag, tisdag eller onsdag. Läs mer under erbjudanden på hemsidan. Flera bra längdspår finns i kommunen.

vinter.rattviksbacken.se

Kongsberg
- BEST WESTERN PLUS Gyldenløve Hotell

Kongsberg ligger en timmes bilresa från Oslo. Anläggningen har 9 backar, 5 liftar och en snowboardpark. Kongsberg erbjuder bra skidåkning, särskilt för mellanbra åkare, men har också backar och skidkurser för nybörjare. Flera mils längdspår.
www.kongsberg-skisenter.no

Sogndal Ski 
- BEST WESTERN Lægreid Hotell

Sogndal Ski center är känd för off pist skidåkning i pudersnö. På området finns en 1200 m lång skidlift och fyra preparerade pister.
www.sogndalskisenter.no

Sauda Ski
– BEST WESTERN Sauda Fjordhotell

Omgiven av höga berg på alla sidor ger denna plats med gott om snö på vintern. Huvudliften tar dig över 4 km uppför berget och du kan välja mellan 5 backar, barnbackar och snowboardpark.
www.saudaskisenter.no

Oslo Winter Park
-  BEST WESTERN Karl Johan Hotell, Oslo
-  BEST WESTERN Oslo Airport Hotel, Gardemoen
-  BEST WESTERN Fagerborg Hotel, Lilleström
-  BEST WESTERN LetoHallen Hotell, Dal

Åk skidor i staden, bara 20 minuter från centrala Oslo! Oslo Winter Park har 18 nedfarter och 11 liftar och ett nybörjarområde. Dessutom en stor snowboardpark som byggdes inför VM i snowboard 2012.   På väg till Oslo Winter Park, finns flera hållplatser. Gå av tunnelbanan och åk längdskidor i flera mil.
www.oslovinterpark.no

Narvikfjallet 
– BEST WESTERN Narvik Hotell

Narvikfjellet ligger omringat av blåa Atlantfjordar och spetsiga fjälltoppar och är helt olik andra skidanläggningar. Skandinaviens högsta fallhöjd 900 meter. Från toppen och ner till havsnivå är över 1 200 meter. Narvikfjellet har 16 nedfarter varav 12 är preparerade, 6 liftar varav 1 gondollift, 4 släpliftar och 1 barnlift. Offpistområdena erbjuder utmaningar för de mest erfarna. I lågzon hittar du också riktigt rolig skidåkning i skogsbunden terräng.

www.narvikfjellet.no

Levi
BEST WESTERN Apartments Unna & Mannu
BEST WESTERN Apartments Levi Gold
BEST WESTERN Apartments Levi Klubi

Levi är den största skidorten i Finland med 43 skidbackar och 26 liftar samt ett stort äventyrscenter. Välj bland boende i Levi eller precis vid skidanläggningen. Lugn och storslagen natur. Längsta nedfart 2500 meter och högsta fallhöjd 325 meter.
www.levi.fi/sv

Iso-Syöte och Pikku-Syöte
BEST WESTERN Hotel Apollo, Oulo
BEST WESTERN Hotel Samantta, Haukipudas

Iso-Syöte är det sydligaste fjällområdet i Finland med lappländskt landskap och atmosfär. De två skidanläggningarna Iso-Syöte och Pikku-Syöte är båda familjevänliga orter med backar som även utmanar erfarna skidåkare. Iso-Syöte har 16 nedfarter och 10 liftar och Pikku-Syöte har 8 nedfarter och 2 liftar. Högsta fallhöjd 192 meter. Anslutningarna till Syöte området enkla och snabba. 140 km från Uleåborg till Iso Syöte.
www.syote.fi/en

Anläggningar och hotell nära Helsingfors
BEST WESTERN PLUS Hotel Haaga, Helsingfors
BEST WESTERN Hotel Carlton, Helsinfors

Himos Ski Center (ca 200 km från Helsingfors)  
Topp 5 bland Finska skidorter. 
www.himos.fi/english/himos-ski-resort.html

Serena Ski (ca 20 km från Helsingfors)
En bra anläggning, speciellt för snowboard. 
www.serena.fi/en/ski-

Snö- och spårinformation

Undrar du hur snödjupet ser ut på våra olika orter? Här kan du hitta den senaste informationen.
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2017 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse