• Hem
  • blog
  • Konferenshotell - arbete och inspiration under samma tak

Konferenshotell - arbete och inspiration under samma tak

Kicka igång hösten med en uppgiggande konferens!

För att motivera din personal i så hög utsträckning som möjligt kan du bjuda in till ett arrangemang som varvar rekreation, arbete och teambuilding - allt under ett och samma tak.

Om du planerar ett två- eller flerdagarsevenemang är det viktigt att tänka på att det behöver finnas möjlighet för mötesdeltagarna att sova över. Ett konferenshotell erbjuder alltid bekväma rum och övernattningsmöjligheter, och kan också stötta er under hela konferensen. Från planering, via genomförande till utvärdering. På en sådan anläggning kan du också vara säker på att det finns goda möjligheter till måltider och servering. Helt nödvändiga inslag under ett par intensiva dagar av det här slaget.

Tänk också på följande:

Planera

För att underlätta de rent praktiska förberedelserna är det viktigt att påbörja planeringen av konferensen i god tid. Undersök de anställdas behov och fundera vilka deltagare som ska bjudas in för bästa möjliga resultat och fokus - alla eller bara vissa avdelningar? I vissa fall kan det också vara nödvändigt att bjuda in mer långväga partners eller kunder.  

Hur många ni blir är sedan avgörande för vilken typ av lokal som krävs och för hur schemat kan läggas upp på bäst sätt. Glöm inte att be konferensdeltagarna att ange eventuella allergier eller speciella önskemål i fråga om exempelvis mat. Även om det allt som oftast är möjligt att förbereda god, anpassad kost utan framförhållning så  kan det kännas tryggt för deltagaren att veta att allt är under kontroll.

Variera schemat

En konferens innebär en god möjlighet att fokusera och komma vidare inom olika verksamhetsområden. Men det innebär inte att deltagarna bara ska ägna dagarna åt att sitta i möte, tvärtom finns det stor risk för att alla ledsnar om upplägget är alltför statiskt.

Var noggrann med att lägga in regelbundna pauser, bensträckare, mingel och aktiviteter. Uppmuntra deltagarna att lämna lokalerna och ta frisk luft när det finns möjlighet. Ofta erbjuder ett konferenshotell i Göteborg eller andra städer även gym eller spa som konferensdeltagarna naturligtvis kan ta del av. 

Vi på Best Western Hotels & Resorts vet värdet av goda samarbeten. Kontakta oss idag eller boka hotell i Göteborg eller på andra platser runt om i Sverige, vi erbjuder alltid personlig service, ändamålsenliga lokaler och bekvämt boende både för företag och privatpersoner. Välkommen!

Menu

 Svenska
Menu