• Hem
  • blog
  • Hotell i Malmö - därför borde detta bli nästa destination för familjeresan

Hotell i Malmö - därför borde detta bli nästa destination för familjeresan

Malmö - Sveriges tredje största stad och en plats full av olika kulturer, sevärdheter och spännande aktiviteter. Detta är ett perfekt resmål för hela familjen och genom att boka en weekend med hotell i Malmö får ni en paus från vardagen med tid för bara varandra. Att hitta på roliga saker tillsammans och komma bort från vardagsmiljön är alltså inte bara viktigt för en själv, utan också för ens relationer. Genom att boka ett hotell i Malmö får ni chans att hitta på roliga saker tillsammans med närhet till aktiviteter som alla gillar. Nedan följer fem anledningar till varför ni borde boka ett hotell i Malmö nästa gång ni planerar en familjesemester.

Besök 600 år gamla Malmöhus Slott

För den som älskar historia kommer slottet Malmöhus vara en given plats att besöka. Byggnaden är fylld av spännande historia och är till och med det äldsta bevarade renässansslott i Norden. För både danska och svenska kungligheter har detta slott fungerat som hotell när de besökt Malmö och dessutom bostad för en mängd viktiga personer genom historien. Slottet har dessutom en hemsk historia då det fungerat som fängelse och också som avrättningsplats för dess dödsdömda fångar. En guidad tur här kommer garanterat vara spännande för både stora och små!

En tripp till Sveriges högsta byggnad

Ett måste när ni bor på hotell i Malmö är att ta er till Turning Torso. Detta är Sveriges, och faktiskt till och med Nordens, högsta skyskrapa och räknas som Malmös främsta landmärke. Den ljusa byggnaden sträcker sig upp mot skyn i en vriden rörelse och är en perfekt sevärdhet för arkitekturintresserade. Boka därför ett hotell i Malmö med centralt läge för att enkelt och smidigt kunna ta er till denna fascinerande byggnad.

Besök rådhuset med spännande historia

På Stortorget i Malmö ligger pampiga Malmö rådhus med anor från 1500-talet. Tyvärr är lokalerna inte öppna för allmänheten, utan får endast användas för särskilda arrangemang av närings- och föreningslivet i Malmö. Däremot är det såklart fritt fram att skåda den vackra byggnaden från utsidan med dess fasad i renässansstil från 1860-talet och med läget på en av Malmös mest centrala platser är det en perfekt utgångspunkt för att upptäcka staden. Boka ett hotell nära Stortorget i Malmö om du och din familj vill ha nära till rådhuset, men också mysiga restauranger, caféer och barer.

Spendera dagen i Folkets Park

För att ta en paus från vackra byggnader, shopping och storstadsliv kan en mysig dag i Folkets Park vara precis det som behövs. Hitta ett hotell i Malmö med centralt läge så kommer ni också ha nära till denna vackra plats. Folkets Park ligger nämligen mitt i staden med cirka tio minuters promenad från köpcentret Triangeln. Här finns aktiviteter för stora och små, sommar som vinter, med alltifrån musikevenemang, lekparker och pariserhjul. Parken har också plats för en härlig picknick om ni bara letar lugn och ro.

Ge ditt kulturintresse en kick genom en rundtur i Malmö Konsthall

Ett måste för den konstintresserade familjemedlemmen är ett besök i Malmö Konsthall. Här trängs verk från både nationella och internationella konstnärer. Utställningarna ändras med jämna mellanrum och sätter helt klart igång den kreativa delen av hjärnan.

Boka ett hotell i Malmö med centralt läge och bra erbjudanden redan idag för att uppleva alla dessa pärlor tillsammans med familjen! Det blir ett minne att hålla hårt i när vardagen sätter igång och rutinerna går som på löpande band.

Menu

 Svenska
Menu