• Hem
  • blog
  • Boka hotell i Uppsala: Saker att se och göra när du besöker staden

Boka hotell i Uppsala: Saker att se och göra när du besöker staden

Uppsala är en vacker stad i Uppland med en mängd spännande sevärdheter och historiska platser. Det har dessutom blivit ett kyrkligt centrum i Sverige med sin pampiga domkyrka och en plats för utbildning tack vare Uppsala Universitet. Det är helt enkelt en härlig plats för både bosatta och besökare och är ett perfekt besöksmål för en mysig weekend. Nedan följer några tips på saker att se och göra när du besöker staden och bor på hotell i Uppsala

Promenera runt i den Botaniska trädgården

Gillar du att promenera runt i vackra miljöer omgiven av prunkande trädgårdar? Då är ett besök till Sveriges äldsta botaniska trädgård en given punkt på listan. Bor du på ett hotell i Uppsala centrum tar det cirka 20 minuter att gå till den Botaniska trädgården. Precis intill ligger även orangeriet Linneanum och Uppsala Slott, vilka båda är värda ett besök när du ändå befinner dig i närheten.

Besök Sveriges äldsta universitetsbibliotek

Uppsala Universitetsbibliotek grundades år 1620 och är en samlingsplats för lärare, studenter och forskare, men också öppet för besökare som vill ta del av den mäktiga atmosfären. När du bor på hotell i Uppsala kan detta vara ett spännande besök för både stora och små och en skön paus från semesterns lite mer fartfyllda aktiviteter.

Besök några av Nordens mest fascinerande historiska platser

Utöver gamla byggnader som Uppsala Domkyrka, Uppsala Universitet och Uppsala Slott finns det en mängd historiska platser att upptäcka. Tar du dig lite norr om staden kommer du till Gamla Uppsala med sitt museum, kyrka, fornlämningar och andra gamla byggnader och denna del är en är en av Uppsalas mest besökta. När du bor på hotell i eller nära Uppsala bör du därför helt klart avsätta några timmar för att ta del av några av Nordens mest fascinerande historiska platser.

Utforska museer och parker när du bor på hotell i Uppsala

Är det något det finns gott om i Uppsala så är det trevliga parker och spännande museer. Små och stora parker med olika karaktär är enkla att nå oavsett på vilket hotell du väljer att bo och du kan välja om du vill promenera, cykla eller ta bussen. Några av de museer du kan besöka när du befinner dig i Uppsala är bland annat Biotopia - Biologiska Museet, Upsala–Lenna Jernväg, Uppsala Konstmuseum eller Linnés gård. Vilket intresserar dig och ditt resesällskap allra mest?

Hitta ditt bästa hotell i Uppsala

Hitta ett hotell i Uppsala centrum eller lite utanför staden, beroende på vad du vill se och göra, enkelt online och jämför olika alternativ sinsemellan för att hitta det bästa hotellet just för dig. Håll också ögonen öppna för dina erbjudanden och ha turen att kanske lyckas boka till ett lägre pris. Att resa iväg över en weekend med din partner eller familj ger otroligt mycket energi och i en stad som Uppsala finns det alltid något nytt att se och upptäcka!

Menu

 Svenska
Menu