• Hem
  • blog
  • Hotell i Umeå - saker att göra under din vistelse i Umeå

Hotell i Umeå - saker att göra under din vistelse i Umeå

Hotell i Umeå - saker att göra under din vistelse i Umeå

Björkarnas stad, Umeå, är en plats full av vacker natur och inspirerande kultur. Här kommer hela familjen trivas och det är en av Sveriges bästa destinationer att besöka för en härlig weekend. För att få ut så mycket av upplevelsen som möjligt är det såklart mysigast att bo på hotell och därför kommer här några tips på både aktiviteter och hur du hittar ditt bästa hotell i Umeå för att hjälpa dig med planeringen!

Umeå är en stad rik på kultur

Atmosfären i Umeå andas kreativitet och inspiration och är därför en perfekt plats att besöka för den kulturintresserade. Faktum är att Umeå blev utsedd till Europas kulturhuvudstad år 2014! Boka ett hotell i Umeå och njut av några härliga dagars upptäckande i den västerbottniska staden med besök på både museum, operahus, skulpturpark eller konstgalleri. Bokar du ett hotell i Umeå under 26 november – 1 december 2019 har du dessutom chans att upptäcka Umeå Europeiska Filmfestival!

Konst och underhållning i Umeå

Som tidigare nämnt finns det alltså spännande konstgallerier att upptäcka när du besöker Umeå. Bor du på hotell i Umeå centrum har du nära till både Umeå konsthall och Bildmuseet, men det finns också mindre gallerier med både kända och lokala konstnärer.

Fördelar med att boka ett hotell i Umeå centrum

Även om det mesta ligger på nära avstånd är det en bra idé att boka ett centralt beläget hotell i Umeå. På så sätt behöver du inte vara beroende av varken bil eller kollektivtrafik, utan kan ta dig mellan alla sevärdheter till fots och samtidigt upptäcka ännu mer av staden längs vägen.

Bekvämligheter som erbjuds när du bokar ett hotell i Umeå

När du ska boka ett hotell i Umeå är pris och läge inte de enda faktorerna som spelar roll. Självklart är förmånliga erbjudanden och villkor som Low Rate Guaranteed lockande, men kontrollera också vilka faciliteter och bekvämligheter hotellet erbjuder för att vara säker på att få den upplevelse du förväntar dig.

Utforska natur och trädgårdar när du bor på hotell i Umeå centrum

Förutom att Umeå bjuder på ett rikt kulturliv är den omgivande naturen en stor anledning till varför många väljer att resa just dit. Fina parker och trädgårdar skapar en perfekt blandning med närheten till havet och de omgivande öarna och blir en härlig upplevelse vilken tid på året du än väljer att boka hotell i Umeå.

Hitta ditt bästa hotell i Umeå

För att hitta hotell i Umeå nära centrum med bra erbjudanden är det smart att jämföra olika alternativ mot varandra. Upptäck Best Western med deras hotell i Umeå och njut av närhet till alltifrån museum och konstgallerier till shopping och mysiga restauranger!

Menu

 Svenska
Menu