• Hem
  • blog
  • Boka hotell i den charmiga universitetsstaden Linköping

Boka hotell i den charmiga universitetsstaden Linköping

Om du är sugen på att besöka svenska destinationer som lockar med både ett modernt och innovativt uteliv och gammal och intressant historia är Linköping en av de bästa! Staden grundades redan under 1100-talet och har därför en mängd spännande sevärdheter och besöksmål som berättar om dess historia. Linköping är även en populär universitetsstad dit mängder av människor väljer att flytta för att läsa vid Linköpings universitet, vilket bidrar med mycket liv och rörelse. Boka ett hotell i Linköping och upptäck allt intressant den charmiga staden har att erbjuda!

Om Linköping - historia och bakgrund

Linköping grundades alltså redan under 1100-talet och är idag Sveriges sjunde största stad. Där bor cirka 150 000 invånare och staden präglas mycket av dess äldre delar och det sprudlande studentlivet. Det var länge Östergötlands kyrkliga centralort och än idag vittnar exempelvis Sveriges första kloster, Vreta Kloster, och Linköpings domkyrka om stadens religiösa betydelse. Hitta just ditt bästa hotell i Linköping och ta reda på mer om stadens spännande historia.

Därför är ett hotell i Linköping perfekt för din nästa resa

Att boka ett hotell i Linköping är ett perfekt val för mysiga weekendresor med familjen eller partnern då du möts av en perfekt blandning av gammalt och nytt. På dagen kan ni promenera runt i Gamla Linköpings mysiga gränder och stanna till och njuta av en god bit mat vid någon av restaurangerna för att sedan testa på stadens nattliv när mörkret lägger sig. Efter det väntar en god natts sömn i en skön säng på det hotell du bokat i Linköping.

Saker att göra i Linköping

Det finns inte bara hotell för alla i Linköping, utan också saker att göra för alla åldrar. Alltifrån äventyrsgården Amundebo Södergård, Medley Simhall och Ekenäs slott med riddarspel för barnfamiljen till Göta kanal, Stora Torget och mysiga vandringsleder för de som letar äventyr. Linköping bjuder dessutom på en mängd spännande museum såsom Flygvapenmuseum, Friluftsmuseet Gamla Linköping och Fenomenmagasinet som alla tre är för både små och stora. Boka ett hotell i centrala Linköping och ha nära till alla dessa härliga besöksmål och sevärdheter!

Hitta ditt bästa hotell i Linköping

Välj hotell efter vilken typ av vistelse och vilka sevärdheter du är intresserad av för att hitta det bästa boendet just för dig och ditt resesällskap. Ett hotell i Linköping med tillgång till konferens- och mötesrum kan vara viktigt för affärsresenären, medan rymliga rum och restaurang i byggnaden kan vara bekvämt för barnfamiljen. Håll också utkik efter förmånliga erbjudanden och villkor som Low Rate Guaranteed för att på så sätt få så mycket värde och upplevelse för pengarna som möjligt. För företag och avtalskunder kan det dessutom finnas ytterligare förmåner att ta del av, så kontakta gärna hotellet du är intresserad av för mer information.

Boka hotell i Linköping

Linköping bjuder på både små och stora hotell, nya och moderna såväl som äldre och charmiga. Boka det hotell i Linköping som passar dina önskemål redan idag och se fram emot en härlig vistelse i den gamla universitetsstaden. Upptäck Best Western och våra mysiga och centralt belägna hotell i Linköping till bra pris som passar både dig som ska boka en resa med familjen och för dig som reser i arbetet. Varmt välkommen till Best Western och de bästa hotellen i Linköping.

Menu

 Svenska
Menu