• Hem
  • blog
  • En guide för när du ska boka hotell i Helsingborg

En guide för när du ska boka hotell i Helsingborg

Helsingborg ligger vackert beläget där sundet mellan Sverige och Danmark är som smalast och är därför ett populärt besöksmål bland såväl svenskar som danskar. Här bjuds du på ett rikt kulturliv, bra shopping och vackra miljöer samt ett stort hotellutbud som passar de flesta ressällskap. Med många hotell kan det dock bli svårt att veta vad man ska välja, så här kommer en guide om allt du behöver tänka på för att välja rätt hotell i Helsingborg för just din semester!

Helsingborgs historia

Till att börja med kan det vara intressant att få en inblick i stadens historia. På så sätt kan du komma fram till vad du vill upptäcka och i vilka områden du vill bo på hotell i Helsingborg. Staden har rötter ända tillbaka till vikingatiden och har varit en självklar plats för handel genom alla tider tack vare sitt nära avstånd till Danmark. Under medeltiden var Helsingborg med sitt slott till och med ett av Nordens viktigaste fästen och spelade stor roll i dåtidens maktspel. Idag går det att uppleva stadens historia på nära håll tack vare en mängd museer och kvarlämningar.

Så här hittar du ditt bästa hotell i Helsingborg

Beroende på vilka krav du har på bekvämligheter och hur ditt ressällskap ser ut, finns det hotell som passar mer eller mindre bra. För att hitta just ditt bästa hotell i Helsingborg gäller det därför att göra lite efterforskningar innan du bokar. Ett bra tips är att skriva ner några av de viktigaste sevärdheterna som du vill besöka och sedan se vilka hotell i Helsingborg som ligger i närheten av dessa. På olika jämförelsesajter kan du också fylla i önskemål gällande bekvämligheter och faciliteter för att de ska ta fram förslag och visa bokning som kan passa just dig.

Anledningar till att boka hotell i Helsingborg centrum

Ett besök till Helsingborg passar lika bra under årets alla årstider och är ett lika trevligt alternativ för parsemestern som för familjeresan. Om du vill upptäcka så mycket som möjligt under din vistelse är det en god idé att boka ett centralt hotell i Helsingborg för att på så sätt ha gångavstånd till så många restauranger, naturområden och sevärdheter som möjligt. Nedan följer bara några av de fördelar som kommer med att boka ett hotell i Helsingborg city.

1. Närhet till stadens sevärdheter

Ha nära till populära besöksmål som Sofiero Slott, Tropikariet, Dunkers Kulturhus eller Rådhuset.

2. Njut av utsikten från den gamla fästningen Kärnan

Kärnan är den enda del som fortfarande finns kvar efter gamla Helsingborg Slott. Därifrån får du en fantastisk utsikt över staden och dess omgivningar samtidigt som du och ditt ressällskap får lära er mer om Helsingborgs historia. Ett uppskattat besöksmål för hela familjen!

3. Vandra längs vackra naturleder

Inte långt från stadens myller hittar du en mängd olika naturområden och vandringsleder. Gå längs Kullaleden och passera både stränder och slott längs vägen eller ta en tur till Ramlösa brunnspark och drick vatten direkt ifrån källan.

4. Låt smaklökarna få sitt på någon av stadens många restauranger och caféer

I Helsingborg kan du äta mat från världens alla hörn och det är enkelt att anpassa sig efter alla i familjen. Testa till exempel Gastro som fått utnämningen ”Svensk mästarklass” av restaurangguiden White Guide flera år i rad.

Boka ett hotell i Helsingborg till bra pris

Förhoppningsvis har denna guide inspirerat dig till att besöka denna vackra skånska stad och kommer förhoppningsvis också göra det enklare för dig att välja rätt hotell. Oavsett om det är viktigast med läge, bekvämligheter eller pris finns det många hotell i Helsingborg att välja bland, vilket gör det lätt att hitta något för alla smaker. Trevlig resa!

Menu

 Svenska
Menu