• Hem
  • blog
  • Hotell Västerås: Bra att veta

Hotell Västerås: Bra att veta

Om du väljer att bo på hotell i Västerås har du möjlighet att uppleva både äldre och nyare historia. Det var i Västerås som det beslutades om att Sverige skulle reformeras 1527, och det var även i Västerås som H&M och ICA startade upp sina verksamheter. Men staden satsar även mycket på innovation och vetenskap, och vare sig du vill utforska historien eller nya tekniker så finns det sevärdheter att besöka i Västerås.

Anledningar till att boka ett hotell i Västerås

Västerås ligger vackert vid Mälarens strand och genom staden ringlar sig även Svartån. Längs med Mälaren är det härligt att bara strosa och njuta av livet. Men en rik historia gör att Västerås även stoltserar med mycket vacker äldre byggnationer, till exempel den gamla stadsdelen Kyrkbacken. Västerås är dessutom ett resmål som det är lätt att ta sig till. Staden ligger ca 1 h bilresa från Stockholm, och vid centralstationen stannar tåg som går mellan Stockholm och Göteborg. Det finns även flera trevliga hotell i Västerås som gör att man har fina möjligheter till en mysig vistelse.

Så gör du för att boka hotell i Västerås

När du letar efter ett boende i Västerås bör du fundera över vad du kommer att behöva på hotellet under din vistelse. Staden erbjuder flera hotell i olika prisklasser, och det finns både hotell i Västerås centrum och i utkanterna av stan. Behöver du till exempel hinna med tåget in till Stockholm kan det vara smart att boka ett hotell som ligger i direkt närhet till tågstationen så att du snabbt kan ta dig dit på morgonen. Ofta när du använder sökmotorer för att boka hotell kan du skriva in sökkriterier, till exempel för att hitta hotell i Västerås centrum. Därefter kan du välja ett hotell som passar dina behov. 

Sevärdheter att besöka när du bor på ett hotell i Västerås

1. Västerås flygmuseum – för dig som gillar teknik, flyg och historia. Muséet stoltserar dessutom med en spännande flygsimulator där du kan prova på hur det känns att flyga olika typer av flygplan. 

2. Sightseeing i den mysiga stadsdelen Kyrkbacken – för dig som gillar charmiga gamla trähus, slingrande gränder och historia. Här kan man få guidade vandringar om hur livet i Västerås var förr.

3. Mysiga caféer för en varm kopp kaffe – Västerås har många mysiga caféer där det är mysigt att ta sig en paus i all sightseeing. Flera av dem är listade i White Guide och kan vara väl värda ett besök.

4. Parken Djäkneberget – En vacker och spännande park som är högt belägen över Västerås. I parken finns mängder av stenar med inskriptioner, och här finns även en restaurang där du kan njuta av både mat och panoramautsikt över Västerås.

Hitta det bästa hotellet i Västerås

Vilket typ av hotell som är bäst för just dig är svårt att säga, eftersom olika personer letar efter olika saker när de bokar hotell. Västerås har många olika typer av hotell, och därför finns det dock goda möjligheter för dig att hitta ett hotell för din vistelse, oavsett om du reser med jobbet, med familj eller vänner.

Menu

 Svenska
Menu