Sommarsemester i Stockholm

Vår huvudstad är vacker året om, men den är något alldeles speciellt under sommaren. Vattnet som rinner genom hela staden, de mysiga parkerna fulla av folk, skärgårdsbåtarna som långsamt puttrar fram och alla uteserveringar som bjuder in till härliga måltider och avkoppling. Det är inte svårt att förstå att så många turister, inhemska som utländska, väljer att spendera sina semesterdagar just där. Boka ett hotell i Stockholm du också och upptäck allt underbart staden har att uppleva under sommaren.

De bästa platserna att besöka i Stockholm under sommaren

Slottet, Stockholms stadshus, Skansen och Drottninggatan med alla sina butiker är sevärdheter som lockar turister året om, men sommaren öppnar upp för betydligt fler besöksmål. Bland annat kan du boka en tur med någon av skärgårdsbåtarna för att upptäcka Stockholm från vattnet. Följ med ut till Drottningholm för att se kungaparets bostad på nära håll eller ta båten som går ut till Fjäderholmarna för en mysig lunch på klipporna.

Bästa hotellen i Stockholm

Boka ett hotell i Stockholm med centralt läge så har du nära till det mesta. Gröna Lund är såklart en uppskattad plats för dig som reser med barn, medan museer så som Vasamuseet, Moderna Museet, Fotografiska eller ABBA the Museum är uppskattat av alla åldrar. Hitta ditt bästa hotell i Stockholm genom att kika runt på nätet och jämföra olika alternativ mot varandra. Ställ priser, kundbetyg och avstånd till olika besöksmål mot varandra för att hitta det hotell i Stockholm som är perfekt för just dig.

Aktiviteter i Stockholm under sommaren

Förutom att det finns mängder av vackra platser att besöka när du bor på hotell i Stockholm sommartid går det också att hitta på otroligt många aktiviteter. Varför inte slå dig ner i någon av stadens alla parker och njuta av en trevlig picknick? Eller kanske till och med ta ett dopp i Mälaren om vädret tillåter? Runt om i Stockholm finns det en mängd olika badplatser med antingen sandstrand eller klippbad, vilka är enkla att nå både med bil, till fots eller via kollektivtrafik.

Perfekta besöksmål när du bor på hotell i Stockholm

Nedan följer slutligen fem snabba tips på populära besöksmål i Stockholm. Dessa kan du besöka året runt och är helt klart värda ett stopp, oavsett om du bor på hotell i Stockholm nära centralstationen eller i någon av stadsdelarna en bit utanför city.

1. Vasamuseet - ett intressant museum för både stora och små där ni får chansen att ta en närmare till på det stora skeppet Vasa.

2. Djurgården - ute på Djurgården ligger både Skansen, Gröna Lund, Vasamuseet och ABBA the Museum, men här är det också mysigt att bara strosa runt tack vare naturen och närheten till vattnet.

3. Gamla Stan - ett säkert kort om du vill umgås med många andra turister, men Gamla Stan är nästan ett måste för att kunna säga att du verkligen upplevt Stockholm.

4. Olika båtturer - i och med att Stockholm består av flera olika öar slingrar sig vatten genom hela staden. Dessutom kan du ta skärgårdsbåtarna från Mälaren ut i skärgården och uppleva både närliggande och avlägsna öar.

5. SkyView Ericsson Globe - ta en tur längs utsidan av arenan Ericsson Globe och få chansen att uppleva Stockholm från ovan.

Så här hittar du bra hotell i Stockholm

Hitta enkelt ditt bästa hotell i Stockholm genom att kika runt på nätet och jämför olika alternativ mot varandra. På så sätt får du en bra överblick av vilka alternativ som finns tillgängliga och vilket hotell i Stockholm som passar just dig och ditt resesällskap bäst.

Menu

 Svenska
Menu