Best Western Plus Hotell Savoy

Modernt hotell i centrala Luleå

På Luleås huvudgata, mitt i stadens puls, välkomnas du till Best Western Plus Hotell Savoy. Här bor du på ett fullservicehotell med genomtänkt inredning och flera restauranger. Med konferenslokaler för upp till 100 deltagare och ett härligt spa finns här alla möjligheter att kombinera arbete och avkoppling.

Spännande rum i olika storlekar

Best Western Plus Hotell Savoy erbjuder 76 moderna rum som inretts med rogivande färger och fina detaljer. Här kan du övernatta i ett rymligt dubbelrum eller någon av hotellets sviter. De större sviterna erbjuder egen bastu och badkar. För de varma dagarna har vi komfortkyla i alla rum.


Restauranger och barer som håller öppet årets alla dagar

På hotellet finns två restauranger och två barer, en cocktailbar och en vinbar, som erbjuder alltifrån den lilla smakbiten till avsmakningsmeny, vinprovningar och allting där emellan.


Ego Bar & Restaurang erbjuder förutom frukost, tallriksserverad lunch samt middag i form av små, mellanstora och större rätter. Helgerna på Ego är en upplevelse som börjar med lunchen på fredag där DJ sätter pulsen och vi fortsätter sedan med after work som övergår till kvällens menyer. Lördagarna börjar med brunch, även den till DJ efter det en barmeny som går fram till kvällens sittningar. På söndagar erbjuder vi barmenyn samt olika temamenyer.


På Trattoria Montecchio avnjuter du italiensk mat och dryck från eftermiddag till kväll. Här finns hotellets vinbar med kunnig personal. På trattorian kan du slinka in när det passar dig. Det blir inte enklare än så.


Att göra i Luleå

Luleå är en vacker stad som bjuder på minnesvärda upplevelser året om. Sommaren erbjuder midnattssol, en vacker skärgård och ett pulserande stadsliv. Under vintern kan du uppleva stadens isväg till fots, med spark och på skridskor eller upptäcka andra snöfyllda naturupplevelser med goda chanser att få se det magiska norrskenet. I Luleå kan du klättra, paddla, vandra, cykla, fiska, rida, bada samt åka både skoter, skidor och hundspann.


Du kan också besöka olika museum, Teknikens Hus, Luleå domkyrka och världsarvet Gammelstads kyrkstad. Eller varför inte njuta av lite shopping i stadens centrum eller på handelsområdet Storheden.

Kundbetyg: 4,3/5 (2 162 omdömen)
Best Western Plus Hotell Savoy

Storgatan 59, 972 31 Luleå

Telefon: +46 92019500

E-post: info@hotellsavoy.se

Savoy Art

I hotellets bar hittar du Savoy Art. En konstutställning där både etablerade konstnärer och amatörer bjuds in till att ställa ut sin konst under en period om 2 månader vardera. Savoy Art bjuder på allt från fotokonst till målningar och med en ny utställning varannan månad skapas en unik och föränderlig miljö på Ego Bar & Restaurang där konsten får förgylla rummet. Utställande konstnärer erbjuds att hålla vernissage i lokalerna under varje utställning och all konst erbjuds till försäljning.

Välj rum

Mat & Dryck

Restaurant Ego chambre separee BW Plus Hotell Savoy Lulea

Ego Bar & Restaurang

Ego är ett ställe för alla tillfällen – lördagsbrunchen med kompisgänget, affärslunchen, middag med födelsedagsbarnet eller after work med kollegorna. Här serveras välkomponerade mindre, mellan och större rätter som kan kombineras utifrån dina önskemål.

Bar Trattoria BW Plus Hotell Savoy Lulea

Trattoria Montecchio

Mat- och vinbaren Trattoria Montecchio serverar det bästa från det italienska köket: pizza och pasta. Därtill kan du njuta av snacks, glass och utvalda viner. Trattorian ligger i lobbyn på hotellet och har öppet eftermiddag till kväll.

Breakfast Area BW Plus Hotell Savoy Lulea

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plus Hotell Savoy. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant trattoria BW Plus Hotell Savoy Lulea

Afternoon tea

På söndagarna erbjuder hotellet afternoon tea för energipåfyllnad under shoppingturen, som guldkant på helgen eller för att fira den du tycker om.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Barn upp till 5 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en avgift om 200 sek per vistelse.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Mot en kostnad erbjuder hotellet varmgarage med tillgång till elbilsladdning.


Övriga tjänster

  • Restaurang
  • Frukost ingår
  • Frukostbuffé ingår
  • Lounge/bar
  • Bastu
  • Spa
  • Jacuzzi
  • Gym
  • Omklädningsrum
  • Reception öppen 24 timmar
  • Kemtvätt
  • Express-utcheckning
  • Värdeskåp
  • Skoputsmaskin
  • Wifi / fiber
  • Konferenslokaler
  • Bankettlokaler
  • Ismaskin
Spa BW Plus Hotell Savoy Lulea

Spa

På hotellets spaavdelning kan du både luta dig tillbaka i en värmande bastu och sjunka ned i en stor, härlig bubbelpool. Mellan baden kan du äta och dricka något gott i de sköna fåtöljerna intill poolerna.

Gym BW Plus Hotell Savoy Lulea

Gym

Du som vill träna under din vistelse är varmt välkommen till hotellets moderna gym. Här finns maskiner för både styrka och kondition samt fria vikter. Därtill finns andra redskap såsom bänkar, stretchmattor och medicinbollar. 

Möten & Konferens

76

Hotellrum

8

Mötesrum

100

Biosittning

Hotellet erbjuder åtta flexibla lokaler med modern utrustning som passar både det lilla mötet och den större konferensen. Här kan deltagarna ses både på plats, digitalt och i en kombination av dessa. Kombinera gärna konferensen med vin-, öl eller ginprovning, en god middag på Ego Bar & Restaurang eller avkoppling i hotellets spa.  


När du hyr en lokal på Best Western Plus Hotell Savoy ingår tillgång till den anslutande konferensloungen där det finns frukt, godis, vatten, kaffe och te.



Konferensbokning

E-post: konferens@hotellsavoy.se

Telefon: +46 920 195 00

  • Connecting People

    Number of personsMax 100 gäster
    Area117 m2

    Connecting People är egentligen två lokaler som skiljs åt av en vikvägg. Tillsammans har lokalerna kapacitet för 100 deltagare i biosittning, vilket passar större evenemang såsom föreläsningar och dragningar.

  • Move your mind

    Number of personsMax 60 gäster
    Area121 m2

    Move your mind är en stor lokal som kan möbleras på olika sätt utifrån önskemål och behov. Här finns god teknisk utrustning och möjlighet till videokonferens.

  • Connecting

    Number of personsMax 40 gäster
    Area63 m2

    Connecting är ett flexibelt rum som rymmer upp till 40 deltagare som antingen kan konferera på plats eller tillsammans med andra över länk. Connecting kan sättas ihop med lokalen People.

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.