icon

Voksenåsen Hotell, BW Signature Collection

Terrace

Kulturhotell med spektakulär utsikt över Oslo

På Oslos tak, på toppen av Holmenkollen, ligger Voksenåsen, BW Signature Collection, som enligt hotellet har ”Sveriges finaste utsikt”. Hotellet var en nationalgåva från norska staten till Sverige, som tack för den humanitära hjälpen under andra världskriget. De gemensamma utrymmena är inredda med svensk design. Hotellet är en mötesplats som andas kultur, trevnad och vacker natur. Här finns ett piano, bibliotek, utomhuspool och uteservering med utsikt som tar andan ur de flesta. Dessutom kan man beundra vacker konst och vackra skulpturer både inne och ute. Hotellet är också känt för sina fantastiska konferensfaciliteter och sin goda mat.

Rum och konferenslokaler 

Hotellet har 85 bekväma och stilrena rum, varav fyra är tillgänglighetsanpassade. Det finns också en svit som har eget sovrum och vardagsrum med soffhörn och matbord, samt ett badrum med jacuzzi. Hotellet har även flera toppmoderna konferenslokaler med tillgång till all AV-utrustning och en konferenskapacitet på upp till 180 personer.


Frukostbuffé, restaurang och bar

En generös frukostbuffé serveras baserad på kedjans frukostkoncept, Best Breakfast. Det finns också en varierad och välsmakande lunchbuffé för förbokade grupper. Till middag kan du avnjuta kockens trerätters à la carte-meny, som är säsongsbetonad med lokala råvaror i fokus. Uteserveringen används både sommar och vinter, och här kan du köpa lättare måltider och hotellets berömda pizza.


Voksenkollen, Holmenkollen och Oslo

Det finns både aktiviteter i naturen och mer urbana upplevelser att utforska i närområdet. Det finns otaliga vandringsleder man kan ta till fots. Vintertid kan du spänna på dig skidorna och utforska skidspåren precis utanför hotelldörren. Inom gångavstånd från hotellet hittar du Rosenslottet, som ger en unik konstupplevelse. Om du är ute efter fart och spänning kan zipline ner för Holmenkollens hoppbacke vara något för dig.  Fler urbana upplevelser finns bara några minuters tunnelbaneresa bort. Norges huvudstad bjuder på kulturupplevelser, shopping och goda restaurangupplevelser.

Kundbetyg: 3,9/5 (311 omdömen)
Voksenåsen Hotell, BW Signature Collection

Ullveien 4, 0791 Oslo

Telefon: +47 22 811500

E-post: booking@voksenaasen.no

icon
outdoor

”Sveriges finaste utsikt”

Hotellet var en nationalgåva från norska staten till Sverige, som tack för den humanitära hjälpen under andra världskriget. Hotellet har fortfarande svenska ägarintressen, och de gemensamma utrymmena är inredda med svensk design och konst. I hotellets lobbybutik finns svenska varor och produkter.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast area

Frukost

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant area

Restaurang

Hotellet är stolt över att bevara de nordiska mattraditionerna. Till middag serveras kockens trerätters à la carte-meny, som är säsongsbetonad med lokala råvaror i fokus. Uteserveringen används både sommar och vinter, och här kan du köpa lättare måltider och hotellets berömda pizza.


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


icon
Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


icon
Husdjur

Husdjur är inte tillåtna.


icon
Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering och laddstolpar för elbilar från Fortum Charge and Drive.


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Lounge/bar
 • Fri parkering
Exterior

Faciliteter

- Hotellet har ett eget strykrum.

- Under perioden maj till september kan man som gäst använda hotellets 14 meter långa utomhuspool utan extra kostnad. 

- Hotellet har ett nyrenoverat gym. Här hittar du ett stort utbud av maskiner, samt löpband, cyklar, fria vikter och skivstänger. Hotellet har också en bastu.

Möten & Konferens

Hotellet erbjuder flexibla lösningar för möten, konferenser och seminarier, och all teknisk utrustning som man kan förvänta sig finns självklart på plats.


Hotellet har också flera fina fest- och bröllopslokaler som är perfekta för firanden, oavsett om man vill ha ett sommar- eller vinterbröllop, en stor fest med nära och kära eller en mindre, intim fest.

 • Meeting room Dag hammerskjold

  Dag Hammarskjöld

  iconMax 100 gäster
  icon90 m2

  En stor, ljus och luftig konferenslokal. Passar för allt från fester och intima konserter, till konferenser och möten.

 • Meeting room Astrid Lindgren

  Astrid Lindgren

  iconMax 20 gäster
  icon70 m2

  En trevlig konferenslokal med fantastisk utsikt över huvudstaden.

 • Meeting room Einar Gerhardsen

  Einar Gerhardsen

  iconMax 180 gäster
  icon165 m2

  Stora salen passar utmärkt för allt från konferenser och seminarier, till konserter och fester. Rummet har en scen och flygel.

icon

Varför BW Signature Collection?

Fyrstjärniga designhotell med unika inredningskoncept. Inspirerande boende i ett citynära läge.