Voksenåsen Hotell, BW Signature Collection

Kulturhotell med spektakulär utsikt över Oslo

På Oslos tak, på toppen av Holmenkollen, ligger Voksenåsen, BW Signature Collection, som enligt hotellet har ”Sveriges finaste utsikt”. Hotellet var en nationalgåva från norska staten till Sverige, som tack för den humanitära hjälpen under andra världskriget. De gemensamma utrymmena är inredda med svensk design. Hotellet är en mötesplats som andas kultur, trevnad och vacker natur. Här finns ett piano, bibliotek, utomhuspool och uteservering med utsikt som tar andan ur de flesta. Dessutom kan man beundra vacker konst och vackra skulpturer både inne och ute. Hotellet är också känt för sina fantastiska konferensfaciliteter och sin goda mat.

Rum och konferenslokaler 

Hotellet har 85 bekväma och stilrena rum, varav fyra är tillgänglighetsanpassade. Det finns också en svit som har eget sovrum och vardagsrum med soffhörn och matbord, samt ett badrum med jacuzzi. Hotellet har även flera toppmoderna konferenslokaler med tillgång till all AV-utrustning och en konferenskapacitet på upp till 180 personer.


Frukostbuffé, restaurang och bar

En generös frukostbuffé serveras baserad på kedjans frukostkoncept, Best Breakfast. Det finns också en varierad och välsmakande lunchbuffé för förbokade grupper. Till middag kan du avnjuta kockens trerätters à la carte-meny, som är säsongsbetonad med lokala råvaror i fokus. Uteserveringen används både sommar och vinter, och här kan du köpa lättare måltider och hotellets berömda pizza.


Voksenkollen, Holmenkollen och Oslo

Det finns både aktiviteter i naturen och mer urbana upplevelser att utforska i närområdet. Det finns otaliga vandringsleder man kan ta till fots. Vintertid kan du spänna på dig skidorna och utforska skidspåren precis utanför hotelldörren. Inom gångavstånd från hotellet hittar du Rosenslottet, som ger en unik konstupplevelse. Om du är ute efter fart och spänning kan zipline ner för Holmenkollens hoppbacke vara något för dig.  Fler urbana upplevelser finns bara några minuters tunnelbaneresa bort. Norges huvudstad bjuder på kulturupplevelser, shopping och goda restaurangupplevelser.

Kundbetyg: 4,1/5 (294 omdömen)
Voksenåsen Hotell, BW Signature Collection

Ullveien 4, 0791 Oslo

Telefon: +47 22 811500

E-post: booking@voksenaasen.no

outdoor

”Sveriges finaste utsikt”

Hotellet var en gång en gåva från den norska staten till Sverige som ett tack för humanitär hjälp under andra världskriget. Voksenåsen ägs av den svenska staten genom Kulturdepartementet. Gemensamma utrymmen är möblerade med svensk design och konst; det finns också en lobbybutik med svenska produkter och varor.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast area

Frukost

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant area

Restaurang

Hotellet är stolt över att bevara de nordiska mattraditionerna. Till middag serveras kockens trerätters à la carte-meny, som är säsongsbetonad med lokala råvaror i fokus. Uteserveringen används både sommar och vinter, och här kan du köpa lättare måltider och hotellets berömda pizza.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur är inte tillåtna.


Parkering

2 timmars gratis parkering, därefter 20 NOK per timme. Maximalt 130 NOK per dag. Laddstolpar för elbilar från Fortum Charge and Drive.


Övriga tjänster

 • Reception öppen 24 timmar
 • Frukost ingår
 • Lounge/bar
 • Parkering
Exterior

Faciliteter

- Hotellet har ett eget strykrum.

- Under perioden maj till september kan man som gäst använda hotellets 14 meter långa utomhuspool utan extra kostnad. 

- Hotellet har ett nyrenoverat gym. Här hittar du ett stort utbud av maskiner, samt löpband, cyklar, fria vikter och skivstänger. Hotellet har också en bastu.

Möten & Konferens

Hotellet erbjuder flexibla lösningar för möten, konferenser och seminarier, och all teknisk utrustning som man kan förvänta sig finns självklart på plats.


Hotellet har också flera fina fest- och bröllopslokaler som är perfekta för firanden, oavsett om man vill ha ett sommar- eller vinterbröllop, en stor fest med nära och kära eller en mindre, intim fest.

 • Dag Hammarskjöld

  Number of personsMax 100 gäster
  Area90 m2

  En stor, ljus och luftig konferenslokal. Passar för allt från fester och intima konserter, till konferenser och möten.

 • Astrid Lindgren

  Number of personsMax 20 gäster
  Area70 m2

  En trevlig konferenslokal med fantastisk utsikt över huvudstaden.

 • Einar Gerhardsen

  Number of personsMax 180 gäster
  Area165 m2

  Stora salen passar utmärkt för allt från konferenser och seminarier, till konserter och fester. Rummet har en scen och flygel.

Varför BW Signature Collection?

Fyrstjärniga designhotell med unika inredningskoncept. Inspirerande boende i ett citynära läge.