Best Western Hotel Statt

Anrikt konferenshotell i Katrineholm

Välkommen till knutpunkten Katrineholm och det klassiska stadshotellet Best Western Hotel Statt! Här erbjuds en känsla av högklassig tradition tillsammans med alla tänkbara bekvämligheter. Bo i ett komfortabelt hotellrum, arrangera konferenser med upp till 300 deltagare och njut av närheten till järnvägsstationen och allt som Katrineholm har att erbjuda.

Stort utbud av rum

Hotellet erbjuder 92 rum i olika storlekar och utseenden. Här finns en stor variation av enkelrum och dubbelrum samt rymligare familjerum och deluxerum. Rummen är fint inredda och har alla tänkbara bekvämligheter. I sviterna får du en extra stor säng och eget badkar eller jacuzzi på rummet.


Restaurang och konferenslokaler

På hotellets restaurang Storgatan 20 kan du äta om du och ditt sällskap har förbokat. Här serveras noggrant komponerade rätter i en lugn och vacker miljö. I denna lokal njuter du även av den härliga frukostbuffén. Vägg i vägg med Storgatan 20 hittar du också O’Learys som erbjuder en mer fartfylld atmosfär och lunchalternativ. För konferenser, möten, fester och mässor erbjuder hotellet flera lokaler både på plats och i det närliggande konferenscentret Safiren. På hotellet finns kapacitet upp till 100 deltagare och på Safiren ryms hela 300 deltagare.


Upptäck Katrineholm

Katrineholm är en levande småstad som omges av ett böljande landskap och djupa skogar. Staden har en fin stadspark och flera restauranger och caféer att besöka. Endast 3 kilometer bort ligger Djulösjön som erbjuder ett område med aktiviteter som vandringsleder, kanot, fiske, bad, minigolf och en vacker herrgård från 1300-talet - Stora Djulö. Detta är ett populärt resmål för lunch och fika under sommartid. Herrgården drivs i samma regi som hotellet, och de tipsar gärna om utflyktsmål i samband med ditt besök. 

Kundbetyg: 4,3/5 (1 630 omdömen)
Best Western Hotel Statt

Storgatan 20, 641 45 Katrineholm

Telefon: +46 015050440

E-post: info@hotelstatt.se

En resa genom tiden

Den anrika byggnad som Best Western Hotel Statt huserar i har ända sedan uppförandet 1916 inhyst hotell- och restaurangverksamhet. Den över hundra år långa historien finns att följa genom ett stort antal fotografier som hänger på hotellets väggar – många av dem ända från tidigt 1900-tal. Välkommen att ta en närmare titt när du besöker hotellet! 

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast BW Hotel Statt Katrineholm

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Hotel Statt. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Breakfast area restaurant BW Hotel Statt Katrineholm

Storgatan 20

Hotellets restaurang Storgatan 20 håller endast öppet för förbokade grupper. Här serveras välkomponerade rätter gjorda på noga utvalda råvaror. Ni får avnjuta er middag i en vacker och stilla miljö. Kontakta hotellet för förbokning.

Det är även i denna lokal som frukosten serveras.

Lobby BW Hotel Statt Katrineholm

O'Learys

På hotellet hittar du även ett O'Learys som erbjuder en fartfylld atmosfär och lunchbuffé höst, vinter och vår. 


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en avgift om 250 sek per natt.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Det finns ett stort parkeringshus i närheten, där kan du stå mot en mindre avgift. Där finns även laddstolpar uppsatta på vissa platser. I närheten av hotellet finns även kommunala avgiftsfria utomhusparkeringar.


Övriga tjänster

 • Frukost ingår
 • Frukostbuffé ingår
 • Skrivare tillgänglig
 • Konferenslokaler
 • Utomhusparkering
Sauna BW Hotel Statt Katrineholm

Bastu och relax

Som gäst på Best Western Hotel Statt har du gratis tillgång till hotellets bastu och tillhörande relaxyta. Här kan du slappna av efter en intensiv dag och vila i sittgruppen intill bastun.

Möten & Konferens

92

Hotellrum

14

Mötesrum

300

Biosittning

Hotellet erbjuder sju flexibla lokaler på plats på hotellet som kan nyttjas för olika typer av konferenser, möten och andra evenemang. Därtill hyr hotellet ytterligare sju lokaler på konferenscentret Safiren som ligger sju minuters promenad bort. Där finns lokaler med kapacitet upp till 300 deltagare.

Konferensbokning

E-post: info@hotelstatt.se

Telefon: +46 150 504 40

 • Festvåningen

  Number of personsMax 120 gäster
  Area120 m2

  Hotellets festvåning kan hyras för olika typer av högtidliga tillställningar såsom jubileum och banketter. Här ryms upp till 120 sittande middagsgäster och det finns även en egen bar.

 • Strykjärnet

  Number of personsMax 100 gäster
  Area160 m2

  Strykjärnet är en stor och ljus lokal med parkettgolv och god teknisk utrustning. Passar föreläsningar, stora konferenser och andra evenemang med många deltagare. Här finns högatalaranläggning och även hörslinga.

 • Granhed

  Number of personsMax 35 gäster
  Area60 m2

  Granhed är en ljus lokal med flexibel möblering. Lokalen passar för mellanstora möten och har även en skjutvägg som kan användas för mer avskildhet vid exempelvis grupparbeten.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.