icon

Hotell Linnéa, Sure Hotel Collection by Best Western

Backyard Hotel Linnea BW

Charmigt boutiquehotell i Helsingborg

I en vacker byggnad från 1884 välkomnas du till Hotel Linnéa, Sure Hotel Collection by Best Western. Här bor du i moderna rum i en miljö som präglas av historiska inslag och personlig charm. Hotellet har ett centralt läge i Helsingborg med närhet till såväl centralstationen som stadens nöjen.

Varje rum är en unik upplevelse

Hotellet har 38 rum som alla är utformade på olika sätt. Några av rummen har vackra kakelugnar och några har balkong. Dessutom är korridorerna som tar dig till rummen utsmyckade med pampiga kristallkronor och vackra stuckaturer samt gulddetaljer.


Frukostbuffé och konferensrum

När du bor på Hotel Linnéa, Sure Hotel Collection by Best Western ingår en härlig frukostbuffé i hotellets mysiga frukostmatsal. Du som behöver ett separat rum för ett affärsmöte eller ett mindre sammanträde har möjlighet att boka hotellets mötesrum som rymmer upp till tio personer.


Sevärdheter och aktiviteter i Helsingborg

När du besöker Helsingborg som turist finns massor att se och göra. Staden bjuder på historiska monument, vackra slott och härliga naturupplevelser. Till exempel kan du besöka Kärnan som är ett 700 år gammalt vakttorn och en en välkänd symbol för Helsingborg. Andra platser att besöka är Dunkers Kulturhus, trädgården Sofiero, friluftsmuseet Fredriksdal och Mariakyrkan. Dessutom ligger Helsingborg endast 20 minuter med färja från den danska staden Helsingör om du känner för ett besök på andra sidan sundet.

Kundbetyg: 4,1/5 (605 omdömen)
Hotell Linnéa, Sure Hotel Collection by Best Western

Prästgatan 4, 252 24 Helsingborg

Telefon: +46 42372400

E-post: info@hotell-linnea.se

icon

Från bostäder till hotell och allt däremellan

I dagens hotellbyggnad har det genom åren bedrivits flera olika typer av verksamheter såsom frisörsalong, restaurang, blomsterbutik och just hotell. Från början fanns 13 hotellrum i den rosa delen av huset och resten var bostäder för skådespelare som arbetade på den gamla teatern tvärs över gatan. Den brokiga skaran av tidigare verksamheter i byggnaden är en stor anledning till att dagens hotellrum ser så olika ut.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Area Hotel Linnea BW

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Hotel Linnéa, Sure Hotel Collection by Best Western. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


icon
Barn

Två barn upp till 7 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Barn måste registreras i bokningen och spjälsäng kan förbokas mot en tilläggsavgift.


icon
Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en avgift om 150 sek/husdjur och natt. Måste bokas direkt med och bekräftas av hotellet.


icon
Parkering

Hotellet tillhandahåller ett begränsat antal parkeringsplatser i låst inomhusgarage tvärs över gatan mot en avgift om 250 sek/bil och natt.


Övriga tjänster

 • Frukost ingår
 • Frukostbuffé ingår
 • Kemtvätt
 • Express-utcheckning
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Wifi / fiber
 • Skrivare tillgänglig
 • Konferenslokaler
 • Parkering vid hotellet

Möten & Konferens

Hotel Linnéa, Sure Hotel Collection by Best Western erbjuder ett mindre mötesrum för den lilla konferensen. Lokalen ligger en halv trappa upp bredvid hotellets frukostmatsal, vilket gör det extra smidigt att anordna ett frukostmöte.

Konferensbokning

E-post: info@hotell-linnea.se

Telefon: +46 42 37 24 00

 • Conference Hotel Linnea BW

  Konferensrum

  iconMax 10 gäster
  icon10 m2

  En mindre möteslokal med jordnära färger och naturligt ljusinsläpp. Rummet har också en vacker kristallkrona och ett robust bord med sköna stolar.

icon

Varför Sure Hotel Collection by Best Western?

En personlig hotellupplevelse, ett snyggt och bekvämt boende med charm. Prisvärda hotell med känsla för design.