Bangladesh

Dhaka i Bangladesh

Bangladesh kultur speglar invånarnas levnadssätt. Landet, floderna och det bengaliska folkets liv bildar ett rikt arv med markanta skillnader från närliggande regioner. Det har utvecklats under århundraden och omfattar den kulturella mångfalden hos flera sociala grupper i Bangladesh.

Bangladesh är välsignad med djup, rik och bördig jord, en gåva från de tre stora floderna som bildar den deltaiska slätten som den ligger på. Ganges-, Brahmaputra- och Meghna-floderna sträcker sig alla ner från Himalaya och bär näringsämnen för att fylla på Bangladeshs åkrar.

Bangladesh är södra Asiens grönaste juvel - ett land sammanflätat av floder, med en rik kultur som bara väntar på att utforskas.

Dhaka, med nästan 17 miljoner är en härligt bullrig och kaotisk plats som bubblar av energi och surrar av aktivitet. Här möts gammalt och nytt, rik och fattig, industri och folk. Från det nationella parlamentshuset och det ultramoderna Bashundhara City, det största köpcentret i Sydasien, till 1600-talets Lalbagh Fort och de öppna marknaderna längs stadens sidogator, formar dessa kontraster staden tydligt.

Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu