India

Indien är ett av de största, djärvaste länderna i världen och ett land som inspirerar alla sinnen. Från de aromatiska och jordnära kryddorna som kännetecknar det indiska köket, till färgglada Saris och arkitekturen som berättar historien om detta rika land.

Indien kan delas in i tre huvudregioner; norra, södra och västra Indien. Varje region har sina egna unika egenskaper, smaker och historia. Från utflykter som söker landets många vilda djur och rika landskap, till de spännande världsarvsområdena finns det något för alla att njuta av och upptäcka.

Södra Indien

Halvön Sydindien flankeras av Arabiska havet och Bengalbukten och är ett mångsidigt landskap med platåer, berg och oändliga kustlinjer. Hyderabad är en av de mest populära städerna i södra Indien och är ett blomstrande tekniskt centrum med företag som Google och Microsoft. I den stora staten Andhra Pradesh som gränsar till Bengalbukten finns den andliga staden Tirupati, som lockar tusentals pilgrimer varje år för att besöka templet Sri Venkateswara. Visakhapatnam, känt som "juvelen från östkusten", har en av de största hamnarna och miltals av orörda stränder som lockar lokalbefolkningen och turister till denna vackra stad.

Norra Indien

I norra Indien, där Indo-Gangeticslätterna ger vika för Himalaya, finns några av Indiens mest kända attraktioner. Här hittar man ett stort urval av världsarv såsom världsberömda Taj Mahal, Fatehpur Sikri och Agra Fort. I Khajuraho finns många tempel vilka också är en del av  UNESCOs världsarv. Ett nattligt besök i det gyllene templet i Punjab är ett måste för att uppleva templets glans som dominerar horisonten. Uttar Pradesh är hem för Gangesfloden, en plats av speciell andlig betydelse för många som besöker landet.

Västra Indien

Västra Indien har ett varierat landskap med sanddyner i öknen och tropiska stränder längs Arabiska havet. Längs de västra gränserna dominerar sanddyner landskapet i Rajasthan, och här finns historiska fort, tempel och palats som berättar en rik historia. Indiska stränder är kända för sin skönhet, och de bästa finns i Goa, som sträcker sig längs Arabiska havet. Inget besök i Västindien är komplett utan att besöka Maharashtra, och dess mest kända stad Mumbai, även känd som Indiens kommersiella huvudstad med Bollywoods film- och TV-produktioner.

Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu