Indonesia

Upptäck mångfalden av förtrollande Indonesien

Med en stor skärgård med 17 000 öar, som pärlor mellan de indiska och Stillahavsområdena, är Indonesien ett av Asiens största länder och ett rikt resmål.

Här bor över 260 miljoner människor, bestående av hundratals olika etniska grupper. Jakarta, landets livliga huvudstad, är en bikupa av aktivitet och industri, där lysande nya skyskrapor och attraktioner höjer stadens status som ett internationellt turistcentrum. Kulturarvsbyggnaderna och museerna i Kota Tua, Jakartas "gamla stad", ger en inblick i landets koloniala förflutna.

Mer än hälften av alla indonesier bor på ön Java, vilket gör den till den mest befolkade ön på jorden. Utanför Jakarta kan gästerna utforska många andra större städer, från Bandung i väster till Surabaya i öster. I centrala Java finns den charmiga kulturstaden Yogyakarta, som vetter mot havet Semarang och UNESCO-listade Borobudur, som tros vara världens största buddhistiska tempel.

Bali är beläget strax utanför Java och är Indonesiens populäraste turistmål. Denna fantastiska ö bjuder på en perfekt balans mellan sol, hav, sand och andlighet. Från stränderna och barerna i Kuta till Ubuds kulturella charm erbjuder Bali magiska, minnesvärda upplevelser för alla gäster.

Indonesien är spritt över fem av världens största öar; Borneo, Sumatra, Nya Guinea, Sulawesi och Java. Här finns världens största vulkaniska sjö (Tobasjön), världens största ödla (Komodo-draken) och världens största blomma (Rafflesia arnoldii), det är ett land med djup mångfald och hisnande skönhet. Oavsett om vill ha en avkopplande solsemester, en uppslukande kulturupplevelse, en pulserande stadsresa eller ett spännande äventyr har Indonesien allt.

Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu