Malaysia

Ett av Asiens mest populära turistmål, Malaysia, är ett dynamiskt, mångsidigt land där höga skyskrapor står i kontrast till forntida regnskogar och kulturella upptäckter.

Malaysia har utvecklats till att bli en modern och välmående nation, symboliserad av de skyhöga Petronas Towers som var de högsta byggnaderna i världen när de stod färdiga 1998. Idag är dessa fantastiska skyskrapor, anslutna vid en dramatisk skybridge, en stolt ikon för Malaysia.

Petronas Towers reser sig från hjärtat av Kuala Lumpurs moderna stadsdel och ger Malaysias största stad en av de mest kända silhuetterna i världen. Men Kuala Lumpur erbjuder mycket mer än bara höga torn; staden är en pulserande kommersiell knutpunkt med en blandning av kulturer. De livliga marknaderna och butikerna i Chinatown och Little India utgör ett underbart alternativ till Kuala Lumpurs exklusiva köpcentra, medan det livliga Golden Triangle-området surrar av aktivitet dygnet runt.

Runt Kuala Lumpur ligger Malaysias blomstrande Klang Valley en av Sydostasiens mest dynamiska ekonomiska zoner. Här ligger även Kuala Lumpur International Airport (KLIA) och den nya lågkostnadsterminalen KLIA2. Nya satellitstäder som Petaling Jaya och Shah Alam lockar allt fler affärs- och fritidsresenärer, medan Putrajaya, Malaysias administrativa huvudstad, är ett charmigt exempel på en modernt planerad stad, belägen runt sjöar och trädgårdar.

Malaysia är också hem för några av Sydostasiens mest fantastiska naturlandskap. Från idylliska öar som Langkawi och Penang till djungeln Sabah och Sarawak, kommer besökare att kunna hitta sin egen bit av paradiset. Hamnstäderna Melaka och Georgetown avslöjar Malaysias rika kulturarv och finns även med på UNESCO:s världsarvslista.

Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu