Myanmar

Myanmar är ett magiskt land med grönt landskap och gyllene tempel och är ett av världens mest spännande nya resmål. Landet har varit stängt för omvärlden i många år och visar nu sin rikedom av skatter för resenärer från hela världen. Sedan Myanmar öppnades 2011 har landet utvecklats snabbt, men det behåller fortfarande en unik kulturell identitet och traditionell charm som skiljer det från många av sina sydostasiatiska grannar.

Landets största stad och kommersiella huvudstad, Yangon, visar en charmig blandning av kolonial arkitektur, parker, sjöar och tempel, inklusive den spektakulära Shwedagon-pagoden. Detta 99 meter höga, gyllene tempel dominerar stadens silhuett och anses vara världens äldsta buddhistiska pagod och besöks av tusentals troende varje dag. Som gäst i staden kan man utforska liv och rörelse i Chinatown, handla på den berömda Bogyoke-marknaden eller ta en lugn promenad runt sjöarna i Kandawgyi eller Inya.

På väg norrut längs den legendariska Irrawaddy-floden avslöjar detta vackra land ett fantastiskt landskap med tempelbelagda slätter, robusta kullar och frodiga skogar. Den antika staden Bagan har mer än 2200 tempel och pagoder som sträcker sig över slätten och skapar en djupt andlig scen.

På andra håll visar den andra staden Mandalay och den nya huvudstaden Naypyidaw Myanmars kontraster av gammalt och modernt. När Myanmar fortsätter att öppna upp kommer många fler av dess skatter att avslöjas, inklusive den spektakulära och orörda södra kusten. Med tanke på att det är Sydostasiens näst största land finns det mycket kvar att upptäcka i magiska Myanmar.

Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu