Philippines

Filippinerna, som täcker mer än 7600 öar och är hem för över 100 miljoner människor som talar cirka 170 språk, är ett land med otrolig mångfald. Asiens största kristna land har ett rikt kolonialt arv som går tillbaka till den tid då den legendariska portugisiska upptäcktsresanden Ferdinand Magellan landade här. Spanjorerna erövrade senare landet och Filippinernas namn kommer faktiskt från kung Philip II av Spanien.

Bevis på detta koloniala förflutna finns över hela skärgården, särskilt i landets barockkyrkor och fort från den spanska eran, varav många finns med på UNESCO:s världsarvslista. I den vidsträckta huvudstaden Manila fungerar Fort Santiago som porten till den muromgärdade staden Intramuros, vilken också rymmer den historiska Manilakatedralen.

Dessa forntida attraktioner står i kontrast till Manilas många moderna byggnader som kasinon, köpcentra, teatrar och konferenscenter med utsikt över Manila Bay.

Utanför Manila finns några av Sydostasiens mest fantastiska kuststräckor. De palmkantade stränderna i Boracay är en bild av paradiset, medan orörda Palawan erbjuder ett lika fantastiskt havslandskap, liksom Puerto Princesa Subterranean River National Park. Cebu är den äldsta staden på Filippinerna och här blandas historiska stadsattraktioner med tropiskt kustlandskap. Längre norrut på ön Luzon ligger provinsen Pampanga som är landets kulinariska huvudstad.

Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu