Russia

Ryssland är det största landet i världen och spänner över nio tidszoner. Största delen av landet har enorma reserver av några av världens viktigaste resurser såsom olja, gas, kol, platina och guld. Ryssland har omfattande kustlinjer som gränsar till Arktiska havet och nordvästra Stilla havet, samt mindre kustlinjer vid Östersjön, Svarta havet och Kaspiska havet.

Ryssland är enormt stort och här finns gott om attraktioner för alla typer av besökare. De mest kända sevärdheterna ligger i och runt huvudstaden Moskva, där spektakulär arkitektur och historiska byggnader finns i överflöd. Här finns ett stort utbud av museer, vackra gamla kloster och kyrkor. Rysslands historia är en av anledningarna till att turister kommer till detta land och fascineras av landets ibland surrealistiska och brutala saga.

Här kan man besöka antika städer, göra kryssningar på de stora floderna och resa på den berömda transsibiriska järnvägen. Landets regioner och etniska kulturer erbjuder många souvenirer och visar en mängd traditioner, inklusive ryska banya, Tatar Sabantuy eller sibiriska shamanritualer.

Utforska destinationer i närheten

Uppdatera information om din vistelse

  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu