Thailand

Thailand är ett av världens mest populära turistmål - och det är lätt att förstå varför. Med sina långa sträckor av drömlika kuster, tropiskt klimat och varma, turkosa hav är Thailand det ultimata resmålet för resenärer som vill tillbringa några dagar eller veckor i paradiset. Thailand är dock mycket mer än bara stränder. Bangkok, landets huvudstad, är en av världens stora metropoler och rymmer alla möjliga smaker, stilar och budgetar.

Trehjuliga tuk-tuks delar de livliga gatorna med lyxiga limousiner, eleganta köpcentra blandas med livliga marknader och lokala matvagnar och överdådiga restauranger lockar med delikata maträtter. Det thailändska köket är känt över hela världen för sina dofter och kryddor. Ingen resa till Thailand är komplett utan att prova några av landets mest populära rätter, till exempel Pad Thai (stekta nudlar), Som Tum (grön papayasallad) eller Tom Yam (kryddig soppa).

De populära badorterna i Phuket, Pattaya och Koh Samui har ett stort utbud av turistaktiviteter vid det turkosa havet, medan det spektakulära kalkstenslandskapet i Phang Nga Bay har några av Asiens mest ikoniska naturattraktioner, som Phi Phi Island, Railay Bay eller James Bond Island. I norra Thailand kan man njuta av frodiga djungler, slingrande floder och traditionella byar, medan gyllene tempel och forntida ruiner ger en andlig inramning.

Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu