Denmark

Liksom andra skandinaviska länder gör Danmark en inte besviken. Med en rik historia, pittoreska landskap och älskade städer som Köpenhamn och Odense är det inte konstigt att Danmark har utsetts till den lyckligaste platsen på jorden. I själva verket har danskarna utvecklat ett speciellt ord: ”hygge” för att beskriva att vara närvarande i nuet med en känsla av tillfredställelse.

Med platt terräng och välutvecklade stigar är cykel ett av de bästa sätten att utforska landet, från kusten till det mer urbana Köpenhamn. När du planerar din resa i Danmark, se till att inkludera Kronborgs slott som byggdes på 1420-talet och var inspiration till Shakespeare's Hamlet.

Enkelhet är ett ord som är synonymt med dansk design. Från arkitektur till inredning och även mode fortsätter danskarna att gå i spetsen med sina enkla rena linjer och stilar. Det finns många intressanta museer i landet, inklusive det populära Louisiana Museum of Modern Art och National Museum.

Den danska maten gör heller ingen besviken. Här kan du njuta av ett antal danska klassiker såsom Smørrebrød, en traditionell dansk smörgås, Frikadeller, en härlig dansk köttbulle och Mørbradbøffer, fläskfilé serverad med stekt lök och svamp. För genuint danska maträtter är ett besök på topprestaurangen Noma ett måste eller varför inte äta i King's Garden på gourmetrestaurangen Geranium. För att få en känsla för de urbana och trendiga delarna av Köpenhamn, gå ner till Kodbyen, Köpenhamns eget Meatpacking-distrikt, som har många likheter med New Yorks motsvarighet. Ölälskare kan också att glädja sig över Danmarks alla goda ölsorter.

Utvalda destinationer i Denmark

Hotell i Köpenhamn


Hotell i Vejle


Hotell i Herning


Hotell i Randers


Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu