Greece

Grekland, officiellt den grekiska republiken, är ett land i södra Europa. Aten är huvudstaden och den största staden i landet. Det moderna Grekland har sina rötter i det antika Grekland, och är även den västerländska civilisationens vagga.

Som sådan är det födelseplatsen för demokrati, filosofi, statsvetenskap och litteratur. Här föddes även de olympiska spelen, viktiga vetenskapliga och matematiska principer och drama, både tragedi och komedi.

De berömda vitkalkade bostäderna och de charmiga, blå kupolerna präglar Kykladerna, en känd region av landet. Arkitekturen varierar mycket mellan regionerna, beroende på platsens lokala historia. Även naturen är varierande och här finns idylliska stränder, höga bergskedjor och vinproducerande dalar. Det finns stora sträckor av olivodlingar i söder och frodiga skogar i norr. Grekland har ett stort utbud av städer och byar på fastlandet, men också tusentals öar, och landet har den elfte längsta kusten i världen.

Aten Elefthérios Venizélos internationella flygplats nära förorten Spáta, är landets största, mest trafikerade flygplats. Grekland har många internationella flygplatser i större städer och på öar, det finns även tåglinjer på fastlandet och ett stort antal båtrutter.

Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu