Sweden

Sverige är det största av de skandinaviska länderna, med tusentals kustöar och många berg. Från pittoreska byar till de dynamiska städerna Stockholm, Göteborg och Malmö finns här mycket att se och uppleva.

Med hisnande landskap är det lätt att ta sig ut och njuta av naturen. På sommaren kan du utforska över 400 vandringsleder som sträcker sig över landet och slingrar sig genom kustområden, ängar och bergsområden. En av de mest populära är Kungsleden, 400 km lång och en av världens mest kända vandringsleder, med många olika vandringsalternativ. Här finns stora skogar, vackra skärgårdar och den svenska Allemansrätten som ger vandrare friheten att njuta av den skandinaviska naturen när den är som bäst.

Med över 100 skidorter finns här utmärkta möjligheter för naturliv även på vintern med både längd- och utförsåkning. För lite mer äventyr är hundspann också ett annorlunda sätt att utforska landet. Liksom besökare till grannlandet Norge kan resenärer som kommer till norra Sverige under vintern få uppleva norrsken.

Vikingatiden är en avgörande tid för Sveriges historia. Lär dig mer om hur denna tid formade Sverige till det samhälle som det är idag. Historiska museet är en av de mest populära attraktionerna och en av de största vikingautställningarna i världen. Om du planerar ett stopp i Stockholm, se till att besöka Skansen, världens äldsta friluftsmuseum, och Vasamuseet, med det helt intakta 1600-talsfartyget som sjönk på sin jungfrufärd.

 

Utvalda destinationer i Sweden

Hotell i Stockholm


Hotell i Göteborg


Hotell i Malmö


Hotell i Västerås


Hotell i Umeå


Hotell i Visby


Hotell i Halmstad


Hotell i Kalmar


Hotell i Trelleborg


Hotell i Helsingborg


Hotell i Östersund


Hotell i Karlstad


Hotell i Gävle


Hotell i Lund


Hotell i Örebro


Hotell i Uppsala


Hotell i Luleå


Hotell i Skellefteå


Hotell i Borlänge


Hotell i Eskilstuna


Hotell i Jönköping


Hotell i Kristianstad


Hotell i Linköping


Hotell i Norrköping


Hotell i Sundsvall


Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu