Hotell i Odense
COLLAPSE
  • 1 Natt

Uppdatera

Hotell i Odense

Följ i H.C. Andersens fotspår på hotell i Odense

Odense är kanske mest känt för att vara den berömda författaren H.C. Andersen hemort. Men den här staden är mycket mer än så. Till exempel en vacker och havsnära stad vid havet, med  spännande museer och marknader, kullersten och gröna parker och läcker marsipanindustri. Det breda utbudet av bra och bekväma hotell i Odense skapar också förutsättningar för många underbara upplevelser.

Ikon föreställande resväska från title I DAMLäs mer om Odense

Odense - en stad av aktiviteter

Odense är en av Danmarks största och äldsta städer, med över 1000 år på nacken. Detta till trots är staden fortfarande ganska liten och det är enkelt att ta sig mellan olika sevärdheter. För de som reser med barn är barnkulturhuset Fyrtøjet väl värt ett besök. Låt barnen leka i det som liknar ett stort  dockhus, och med aktiviteter inspirerade av H.C Andersens många äventyr. Här spelas teaterföreställningar och barnen kan klä ut sig till olika sagofigurer och prova teatersmink. Precis bredvid ligger också H.C. Andersens hus som även det är värt ett besök.

I Odense Zoo kan barn och vuxna uppleva alla slags exotiska djur. Parken erbjuder många olika utkikspunkter som gör det lätt att få syn på de olika djuren och djurparken har också flera lek- och picknickområden. För lite extra spänning kan du som besökare välja att anpassa besöket efter när djuren matas. Vid förhandsbokning så är det också möjligt för barnen att prova på att mata girafferna.

De som är intresserade av shopping bör besöka gågatorna Kongensgade och Vestergade. Här ligger de stora klädkedjorna, men sidogatorna inrymmer också många specialaffärer och vinbutiker. Är du intresserad av vintage, design och nattliv hittar du alternativ i exempelvis Brandts Passage och på Vintapperstræde. Design Retro i Kochsgade 101 erbjuder dansk design från 1950-talet och framåt. Brandts Klædefabrik är en kulturell samlingspunkt som till exempel inrymmer Brandts museum för konst och visuell kultur. Här hittar du allt från klassisk till utmanande samtida konst, mode och design.

Är du intresserad av fordonsteknik? Jernbanemuseet (järnvägsmuseet) samlar många stora, små och även mycket små maskiner, lokomotiv och vagnar. Barnen kan utforska fordonen på både in- och utsidan eller kanske ta en tur på barnens järnvägsstation där allt är i barnens storlek.

Härligt att vara gäst på ett hotell i Odense

Efter en lång dag av rörelse, sevärdheter och upptäcktsfärd kan det kännas skönt att äntligen få koppla av en stund på hotellrummet. Om du har valt Best Western sover du alltid på ett av de bästa hotellen i Odense, och därefter kommer du att ha samlat på dig gott om ny energi för att orka med kvällens äventyr. Passa då på att besöka någon av Odens läckra restauranger och glöm inte att beställa stadens berömda marsipan till efterrätt.  På Frellsen kan du njuta av hemlagad choklad, krämiga praliner med hallon och mycket annat. På Gastroteket erbjuds alltid bra lokal mat och specialiteter.

Lev livet i Odense

Oavsett vilka sevärdheter och attraktioner du väljer i Odense, glöm inte att också ta dig tiden att  varva ner och promenera runt i denna charmiga stad. Det finns många bra hotell i Odense. Unna dig lite lyx och passa på att boka några nätter längre för att förlänga känslan av semester.

Välkommen!


Ikon föreställande en karta med kartmarkör BBSaker att göra i Odense

  • Barnekulturhuset Fyrtøjet med olika aktiviteter som utgår från H.C. Andersens berömda äventyr
  • Odense Zoo
  • Jernbanemuseet
  • Egeskov slott - ett av Europas bäst bevarade herrgårdar
  • Funen Village (Folkmuseet)
  • Brandts Klædefabrik - Konstmuseum, kultur och mode
  • Segway, kajak, cykel, kanot i stan

Filter
 Filter
FilterBest Western Plus

25.1 mi / 40.4 km

dk

DKK

832.50

Välj rum

Best Western

1.6 mi / 2.5 km

dk

DKK

895.50

Välj rum

Best Western

32.8 mi / 52.7 km

dk

DKK

486.00

Välj rum

Best Western Plus

29.0 mi / 46.7 km

dk

DKK

787.50

Välj rum

Best Western

39.9 mi / 64.2 km

dk

DKK

760.50

Välj rum

Menu

 Svenska
Menu