Best Western Plus John Bauer Hotel

Boutiquehotell med John Bauer-tema i Jönköping

Välkommen till Best Western Plus John Bauer Hotel och John Bauers sagovärld! Här erbjuds ett modernt hotell med fint inredda rum, en populär restaurang och goda konferensmöjligheter. Med ett centralt läge i Jönköping har du nära till stadens nöjen och bra förbindelser till städerna Stockholm, Malmö och Göteborg.

John Bauer-inspirerade rum

Hotellrummen är smakfullt och modernt inredda med neutrala färger som blandas med inslag av mönster och färger från John Bauers sagor. Rummen har sköna sängar och även konst på väggarna av nämnd konstnär. För en extra lyxig vistelse kan du boka den eleganta sviten eller någon av juniorsviterna som ligger längst upp i hotellet. Sviten har inretts av designbyrån Levande Lejon och bjuder på en rogivande utsikt över Munksjön och privat bastu.


Restaurang, bar och konferens

I direkt anslutning till hotellet ligger restaurangen Ester Kök och Bar som serverar både dagens lunch och middag à la carte. Även restaurangen följer hotellets tema då den är döpt efter John Bauers fru Ester Ellqvist. I loungen finns dessutom en trevlig bar som serverar bistromeny och anordnar både livemusikkvällar och after work.


Eftersom Best Western Plus John Bauer Hotel är beläget i knutpunkten Jönköping passar det extra bra för konferenser med deltagare som kommer med bil, tåg, buss eller flyg från andra ställen i landet. Hotellet erbjuder sex flexibla lokaler varav en även gör sig utmärkt som festlokal för bröllop och andra större tillställningar.


Upplev Jönköping

I Jönköping med omnejd finns mycket spännande att se och göra. I centrum finns över 200 butiker att strosa runt i och på Västra Torget kan du varje lördag besöka stadens torghandel. En kort promenad från hotellet ligger dessutom Tändsticksområdet som berättar om tändstickans historia och bjuder på butiker, restauranger och olika aktiviteter. Norr om Jönköping kan du också besöka Gränna och dess mysiga polkagriskokerier eller ta färjan över till historiska Visingsö.

Kundbetyg: 4,5/5 (3 992 omdömen)
Best Western Plus John Bauer Hotel

Södra Strandgatan 15, 553 20 Jönköping

Telefon: +46 36 349000

E-post: hotellet@johnbauer.se

"Bland tomtar och troll"

När hotellet öppnade år 1986 var temat en hyllning till konstnären John Bauer och hans vackra illustrationer i sagoboken "Bland tomtar och troll". Då kunde man se prinsessan Tuvstarr ridandes på älgtjuren Skutt invävd i heltäckningsmattor på hotellet. Numer framkommer temat mer subtilt i exempelvis träslag och färger som för tankarna till trolsk och småländsk skog.

Välj rum

Mat & Dryck

Mitt projekt

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plus John Bauer Hotel. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant

Ester Kök & Bar

I hotellets restaurang serveras frukost, lunchbuffé och middag. Dessutom kan du äta ”Veckans smålänning” som är en traditionell trerättersmeny till ett fast pris. Ester Kök och bar delar familjen Bauers förkärlek till naturen och vill förmedla det genom sin mat och dryck. Menyn anpassas efter rådande säsong och råvarorna är både närproducerade och ekologiska. Exempelvis kommer allt nötkött som serveras från Ebbarps Norrgård som ligger 20 minuters bilfärd från hotellet.

Lounge bar

Loungebar

I loungen finns en neonbelyst bar med en skön atmosfär och en känsla av vardagsrum och hemtrevnad. Här erbjuds ett stort utbud av vin och öl samt Esters bistromeny. Om sommaren går det också att slå sig ned på den tillhörande balkongen. Baren har designats av inredningsbyrån Levande Lejon.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med två betalande vuxna i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Hundar är tillåtna i särskilda dubbelrum och ett av familjerummen. Det kostar 450 kr extra att ta med sig hunden och då ingår hundsäng, skålar och ett ”very important dog” kit. Kontakta hotellet före ankomst med hund.


Svensk Miljöbas

Hotellet är miljömärkt med Svensk Miljöbas, vilket betyder att det kan uppvisa ett strukturerat, dokumenterat och fungerande miljöarbete.


Parkering

Hotellet erbjuder parkering i garage mot en avgift om 225 sek/natt. Laddstolpar för elbil finns tillgängliga och medför en extra kostnad. Kontakta hotellet före ankomst för att boka en plats.


Övriga tjänster

  • Restaurang
  • Frukostbuffé ingår
  • Bastu
  • Lounge/bar
  • Gym
  • Reception öppen 24 timmar
  • Värdeskåp
  • Ismaskin
  • Konferenslokaler
  • Kemtvätt
  • Skoputsmaskin
  • Wifi / fiber
  • Skrivare tillgänglig
Best Western John Bauer Gym

Gym

Hotellets kostnadsfria gym erbjuder maskiner både för att träna styrka och kondition. Därtill finns fria vikter, TRX-band och andra redskap som hjälper dig att hålla igång träningen under din hotellvistelse.

Sauna

Bastu

Som gäst på Best Western Plus John Bauer Hotel har du gratis tillgång till hotellets relaxavdelning med bastu. Perfekt för att koppla av efter en lång dag på stan eller som avslut på konferensen!

Möten & Konferens

105

Hotellrum

6

Mötesrum

70

Biosittning

Här erbjuds lokaler för olika typer av evenemang såsom traditionella möten och konferenser men också fester och bröllop. Hotellet kan också hjälpa till med aktiviteter såsom matlagningskurser och vinprovningar i samband med konferensen. För större evenemang med fler än 70 deltagare samarbetar hotellet med Jönköpings Stadsbibliotek som kan ta emot upp till 170 deltagare.

Konferensbokning

E-post: hotellet@johnbauer.se

Telefon: +46 36 34 90 00

  • Skutt

    Number of personsMax 70 gäster
    Area113 m2

    Skutt är den största lokalen på hotellet som också går under namnet Esters festlokal. Vid fester och banketter får det plats upp till 60 sittande middagsgäster. I lokalen finns också en bar.

  • Humpe

    Number of personsMax 50 gäster
    Area55 m2

    Humpe är en flexibel lokal som lämpar sig för medelstora möten och konferenser.

  • Bergakungen

    Number of personsMax 20 gäster
    Area54 m2

    Bergakungen är en stor konferenslokal med fast möblering i styrelsesittning. Passar det lilla till det medelstora mötet.

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.