The Winery Hotel, WorldHotels Crafted

Unikt hotell med stor passion för vin

Om du är vinintresserad eller helt enkelt gillar att umgås med vänner och familj i en mysig vingårdsatmosfär kommer du garanterat att trivas på The Winery Hotel, WorldHotels Crafted i Solna utanför Stockholm. På detta spännande hotell med ett vineri i hjärtat av hotellet får du så mycket mer än en övernattning – här får du en komplett upplevelse. Välkommen att förkovra dig i vinets värld!

Rum i industriell stil

Trots att hotellet har ett utpräglat vingårdstema finns även influenser från andra delar av världen i byggnaden. Hotellrummens inredning är inspirerad av industrilokaler i Brooklyn och präglas av tegelklädda väggar, betongtak, korkgolv och fönster som sträcker sig från golv till tak. Här kan du välja bland tre olika rumstyper som skiljer sig åt vad gäller rummets storlek, våningsplan, sängstorlek och bekvämligheter. I receptionen finns en trevlig shop med det allra nödvändigaste och lite annat smått och gott! 


Vineri, restaurang och konferens

Bakom glasväggen i lobbyn ligger ett fullt utrustat vineri med både tankar och ekfat. Här erbjuds både guidade turer, prova-på-kurser och vinprovningar. Vidare finns två restauranger, en vinbar, samt en takbar som öppnar upp under sommarmånaderna. Därtill finns flertalet lokaler med god kapacitet för både stora konferenser och privata evenemang såsom bröllop och fester.


Att göra i Solna

Om du mot förmodan vill lämna den italienska vingårdskänslan på hotellet för att upptäcka omgivningen finns bland annat tre härliga trädgårdar att besöka i närheten. Närmast ligger den vackra Hagaparken med härliga promenadstråk. Därtill har du cirka 15 minuters cykelväg till både Bergianska trädgården och Ulriksdals handelsträdgård. Du som vill strosa i butiker, gå på bio eller ska på konsert eller annat evenemang har bara en kvarts promenad till Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Kundbetyg: 4,5/5 (1 omdömen)
The Winery Hotel, WorldHotels Crafted

Rosenborgsgatan 20, 169 74 Solna

Telefon: +46 8146000

E-post: info@thewineryhotel.se

Winery at The Winery Hotel

Egenproducerat vin

Eftersom hotellet har ett eget vineri undrar du kanske vad resultatet av lagringen bakom lobbyn blir, och det resultatet stavas Winery Red samt Black Bottle Rosé. Dessa viner görs av druvor som kommer från hotellets egen vingård Terreno i Toscana. Du kan självklart smaka på hotellets viner på plats på hotellet. Terrenos viner och Winery Red finns i Systembolagets beställningssortiment och det sistnämnda finns till och med i hyllan på systemet på Mall of Scandinavia. 

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Area The Winery Hotel

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på The Winery Hotel, WorldHotels Crafted. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant Terreno Kitchen The Winery Hotel

Terreno Kitchen

I restaurangen Terreno Kitchen är det vinet som bestämmer och maten som anpassas efter vinets uppbyggnad och karaktär. Det innebär att oavsett vad du beställer från menyn kan du alltid vänta dig en måltid med smaker i komplett harmoni. Här serveras både lunch och middag.

Restaurant Gallo Nero The Winery Hotel

Gallo Nero

Gallo Nero är en italiensk trattoria som serverar det bästa från det toskanska köket. Här kan du smaka på hotellets egentillverkade vin i kombination med olika smårätter. Om du hellre vill ha en rejäl måltid serveras också andra italienska klassiker som pasta, risotto och pizza.

Winemakers bar The Winery Hotel

Winemakers Bar

Winemakers bar är en vinbar skapad av vinälskare, för vinälskare. Låt hotellets sommeliers guida dig till nya favoritviner från hela världen eller varför inte smaka på hotellets egenlagrade sorter. I baren finns också vinomater där du kan provsmaka och upptäcka exklusiva viner genom att köpa och ladda ett särskilt vinomat-kort.

Rooftop pool at The Winery Hotel

Winery Rooftop Terrace

Högst upp i hotellet finner du takbaren Winery Rooftop Terrace som är öppen under sommarhalvåret. Här serveras viner, drinkar, italiensk öl och självklart även alkoholfria alternativ som du kan avnjuta medan du låter blicken vila på hustaken i väst där solen sakta går ned. 


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en kostnad om 350 sek/vistelse och hund.


Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


Parkering

Hotellet erbjuder 128 parkeringsplatser mot avgift i samarbete med Easypark, både utomhus och i garage. Det finns även fyra laddplatser för el- och hybridbilar. Priset varierar beroende på veckodag och tid på dygnet.


Övriga tjänster

  • Reception öppen 24 timmar
  • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
  • TIllgänglighetsanpassad parkering
  • Bankettlokaler
  • Frukostbuffé ingår
  • Konferenslokaler
  • Kemtvätt
  • Express-utcheckning
  • Wifi / fiber
  • Hjälpmedel för hörselskadade
  • Lounge/bar
  • Parkering vid hotellet
  • Utomhusparkering
  • Utomhuspool
  • Restaurang
  • Värdeskåp
fotografannaejemo thewineryhotel

Rooftop pool

Intill takbaren Winery Rooftop Terrace finns en stor och härlig pool som är öppen året runt (med undantag för riktigt kalla dagar). Under vinterhalvåret är poolen uppvärmd till 37 grader under vintertid och sommartid kan du ta dig ett svalkande dopp. Barn är välkomna att bada i poolen tillsammans med vuxet sällskap fram till kl 12.00 på dagen, därefter är det åldersgräns på 16 år. 

Gym The Winery Hotel

Gym

På källarplan finns ett mindre gym utrustat med fria vikter och olika maskiner för både styrka och kondition. Kombinera gärna ditt pass med en härlig promenad eller löprunda utomhus!

Möten & Konferens

184

Hotellrum

7

Mötesrum

180

Biosittning

The Winery Hotel, WorldHotels Crafted erbjuder flera flexibla lokaler utrustade med den senaste teknologin. Hotellet har sju konferenslokaler varav tre av möteslokalerna kan slås ihop och bli en stor lokal (Winery Market). Kombinera gärna konferensen med spännande vinaktiviteter för en extra minnesvärd upplevelse!

Konferensbokning

E-post: reservations@thewineryhotel.se

Telefon: +468 14 60 00

  • Winery Market

    Number of personsMax 180 gäster
    Area210 m2

    Winery Market är hotellets största konferenslokal. Den speciella designen gör att lokalen även gör sig utmärkt som festvåning med upp till 130 sittande gäster.

  • Chianti

    Number of personsMax 70 gäster
    Area76 m2

    En medelstor lokal med fönster i industriell stil från golv till tak. Flexibel möblering men optimal för en konferens med cirka 50 deltagare.

  • Toscana

    Number of personsMax 60 gäster
    Area67 m2

    En något mindre lokal än Chianti men med samma utförande med stora fönster i industriell stil.

Varför World Hotels Crafted?

Hotell som utöver förstklassig service erbjuder något unikt vad gäller arkitektur, design, konst eller musik.