Dalecarlia Hotel & SPA, BW Premier Collection

Spa- och konferenshotell i Dalarna

Precis intill sjön Siljan i hjärtat av Dalarna välkomnas du till Dalecarlia Hotel & SPA, BW Premier Collection. Här möts du av ett unikt hotell med en vidunderlig sjöutsikt. På hotellet finns ett stort utbud av konferenslokaler, en restaurang och inte minst ett generöst spa som bjuder in till stilla avkoppling.

Ombonade rum

På Dalecarlia Hotel & SPA, BW Premier Collection finns många olika typer av rum som är fördelade på olika byggnader. Här finns rum av både enklare och lyxigare karaktär beroende på syftet med din vistelse. Du som firar något speciellt kan boka någon av de två härliga sviterna och för extra avskildhet finns en hel villa med tre sovrum, vardagsrum och kök.


Spa, konferens och restaurang

Den lugna miljön runtom hotellet är optimal för avkoppling och rekreation. Här finns hela 1 500 kvadratmeter av spaaktiviteter i form av swimmingpool, bubbelpooler, ångbastu, torrbastu, twinmassagepool, en stilla källa samt en stor solterrass.


För konferenser och möten har hotellet flera flexibla lokaler med kapacitet uppemot 200 personer. Dessutom är det möjligt att arrangera annorlunda möten i hotellets omgivningar, exempelvis i spat eller kanske vid Siljans strand. För tältkonferenser är det möjligt att samla uppemot 700 personer. I hotellets restaurang serveras en säsongsanpassad meny som komponeras av lokala råvaror så långt det är möjligt.


Att göra i Tällberg

Tällberg är en mysig by som är belägen mitt emellan Rättvik och Leksand. Här kan du ta med dig ditt resesällskap på en vandringstur till Digerbergets topp och stanna för en fika på toppen innan ni beger er nedåt igen. Inne i Tällbergs by finns flertalet kaffestugor med ljuvliga bakverk och handelsbodar med hemslöjd, keramik och smide. Om du vill göra en längre utflykt finns Falu Gruva och kalkstensbrottet Dalhalla en biltur bort.

Kundbetyg: 4,3/5 (3 245 omdömen)
Dalecarlia Hotel & SPA, BW Premier Collection

Tällggårdsgattu 21, 793 70 Tällberg

Telefon: +46 24789100

E-post: info@dalecarlia.se

Conference Lefflers Salong Dalecarlia

En historisk bostad

De byggnader som Dalecarlia Hotel & SPA, BW Premier Collection huserar i byggdes 1910 av professor Gösta Mittag-Leffler, som var en av vår tids största matematiker. Han var också en mytomspunnen man som sägs ha orsakat att det idag inte finns något nobelpris i matematik. Det finns flera spår kvar av Mittag-Leffler på hotellet, bland annat är konferensrummet Lefflers salong på bilden hans gamla bostad.

Välj rum

Mat & Dryck

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Dalecarlia Hotel & SPA, BW Premier Collection. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant Dalecarlia

Restaurang

Hotellets restaurang serverar säsongsbetonade rätter med råvaror från den lokala trakten så långt det är möjligt. Till maten kan du välja en dryck som valts ut av hotellets sommelier eller välja själv från en gedigen dryckeslista.

Lounge bar Dalecarlia

Bar Leffler

Bar Leffler är det perfekta stället för en drink före eller en avec efter middagen. Här slår du dig ned i en skön fåtölj framför brasan och njuter av härlig musik, ibland framförd live av musiker. Baren serverar också lättare maträtter.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rumstyper (Economy och Deluxe) med begränsat antal rum, 250 sek/vistelse. Vänligen kontakta hotellet för att boka dessa.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering. Det finns laddstolpar för dig som kommer med elbil. Laddstolparna kostar extra och betalning sker via appen Waybler.


Övriga tjänster

  • Kontinental frukost ingår
  • Frukost ingår
  • Inomhuspool
  • Utomhuspool
  • Servering vid poolen
  • Bastu
  • Jacuzzi
  • Sen utcheckning tillgänglig
  • Skoputsmaskin
  • Wifi / fiber
  • Fri parkering
Spa Dalecarlia

Utomhuspooler

Hotellets utomhusspa bjuder på en stilla källa, en twinmassagepool och en stor solterrass där du kan lapa sol eller börja dagen med en stunds meditation.

Spa Dalecarlia

Inomhuspool och jacuzzi

Inomhus finns en swimmingpool som kan användas till motionssim och två bubbelpooler. Vid poolerna finns sköna soffor och fåtöljer att ta det lugnt i mellan baden.

Spa Dalecarlia

Bastu och relax

I bastuväg kan du njuta både av torrbastu och ångbastu på hotellet. Därtill finns flera avslappningsrum med sköna vilstolar och soffor där du kan luta dig tillbaka med något uppfriskande.

Gym Dalecarlia

Gym

I hotellets spa finns också ett ljust och rymligt gym med panoramafönster där du kan blicka ut över Siljan. Gymmet har maskiner både för styrka och kondition samt fria vikter och andra redskap. Som hotellgäst kan du nyttja gymmet gratis.

Yoga room Dalecarlia

Yogastudio

Eftersom Dalecarlia Hotel & SPA, BW Premier Collection är ett hotell för återhämning och avkoppling finns självklart en yogastudio för dig som vill starta dagen med yoga.

Playroom Dalecarlia

Lekrum

För hotellets yngre gäster finns ett spännande lekrum med inslag av ett minihotell där barnen kan släppa loss fantasin i en egen reception. Dessutom finns leksaker, spel och annat kreativt att leka med.

Möten & Konferens

98

Hotellrum

11

Mötesrum

200

Biosittning

Hotellet erbjuder 11 lokaler för olika typer av konferenser, möten och andra evenemang. Lokalerna finns i olika byggnader på området och kan anpassas på flera sätt utifrån önskemål och behov.

Konferensbokning

E-post: konferens@dalecarlia.se

Telefon: +46 247 891 43

  • Hjortnäs

    Number of personsMax 200 gäster
    Area133 m2

    Hjortnäs är hotellets största lokal. Passar utmärkt för föreläsningar eller större konferenser med många deltagare.

  • Allégården

    Number of personsMax 70 gäster
    Area74 m2

    Allégården är ett separat annex som både har denna konferenssal och ett antal hotellrum i samma byggnad. Här konfererar ni avskilt från resten av hotellet.

  • Sjugare

    Number of personsMax 70 gäster
    Area62 m2

    Sjugare är en ljus och trevlig lokal som passar för medelstora konferenser och möten.

Varför BW Premier Collection?

Exklusiva boutiquehotell med minst fyra stjärnor. Förstklassig service och design samt utökade bekvämligheter.