Best Western Plus Västerviks Stadshotell

Stadshotell i skärgårdsstaden Västervik

När du bor på Best Western Plus Västerviks Stadshotell kan du förvänta dig en härlig hotellupplevelse med ett trivsamt rum och gratis tillgång till hotellets spa. Här kan du hoppa ned i både jacuzzi och pool eller koppla av en stund i en värmande bastu. Dessutom erbjuder hotellet en mycket uppskattad restaurang. Välkommen!

Fina och moderna rum

Här bor du i trivsamma och mysiga hotellrum med modern inredning. Du kan välja bland enkelrum, dubbelrum eller sviter som har alla bekvämligheter du kan tänkas behöva. Om du väljer att bo i en av sviterna kan du dessutom räkna med lyxiga designmöbler och vackra textiler.


Gustawas kök och bar

Hotellets restaurang Gustawas kök och bar är en tolkning av Gustawa Sandbergs hem i Västervik under mitten av 1800-talet. Gustawa var en av de första kvinnorna som fick bedriva egen verksamhet på sin tid när hon tog över sin exmans bryggeri, och dagens restaurang är en hyllning till henne. Här blandas smaker från olika matkulturer med klassiska svenska råvaror.


Spaavdelning och gym

På den härliga spaavdelningen kan du njuta av bad i jacuzzi, pool och bastu. Dessutom kan du slå dig ned i härliga fåtöljer mellan baden. På avdelningen finns också ett välutrustat gym för dig som vill köra ett träningspass under din hotellvistelse.


Aktiviteter i Västervik

Västervik har ett vackert skärgårdsläge i Småland. Här finns massor av aktiviteter för både barn och vuxna såväl utomhus som inomhus. Du kan bland annat paddla kajak, cykla, vandra, klättra, dyka och fiska. Dessutom finns restauranger, butiker, museum, inomhusgokart, bowling och mycket mer.

Kundbetyg: 4,4/5 (2 170 omdömen)
Best Western Plus Västerviks Stadshotell

Storgatan 3, 593 30 Västervik

Telefon: +46 49082000

E-post: info@stadshotellet.nu

Välj rum

Mat & Dryck

Lounge

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plus Västerviks Stadshotell. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Gustawas Kitchen & Bar

Gustawas kök och bar

På Gustawas kök och bar kan du njuta av många läckerheter såsom ost och chark med ett gott vin till. Du kan också välja bland små, mellanstora och större rätter eller en fast trerättersmeny. Missa inte att prova Gustawas egen öl som kallas ”Godt dricka” efter hennes ölannonser i den lokala tidningen.

Breakfast area/Lounge

Vinterträdgården

I Vinterträdgården serveras både frukostbuffén och dagens lunch som består av sex olika rätter att välja mellan. Framåt eftermiddagen kan du också ta en öl eller ett glas vin här.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


Husdjur

Hundar tillåtna mot en avgift om 300 sek/bokning.


Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


Parkering

Hotellet erbjuder parkering i garage för 130 sek/natt. Under sommaren är det 150 sek/natt pga högsäsong. När man bokat detta får man kod och garagebiljett vid incheckning.


Övriga tjänster

  • Restaurang
  • Frukostbuffé ingår
  • Lounge/bar
  • Spa
  • Bastu
  • Reception öppen 24 timmar
  • Värdeskåp
  • Konferenslokaler
  • Skrivare tillgänglig
  • Parkering vid hotellet
Pool BW Plus V sterviks Stadshotell

Spa och relax

Hotellets spaavdelning erbjuder jacuzzi, bastu och pool samt en relaxdel. Bastun är utformad som en röd stuga, vilket skapar en känsla av saltstänkt skärgårdsmiljö. Som hotellgäst har du gratis tillgång till spat!

Gym BW Plus V sterviks Stadshotell

Gym

I gymmet hittar du maskiner för både styrke- och konditionsträning. Därtill finns fria vikter och andra redskap som hjälper dig att hålla igång träningen under din hotellvistelse.

Möten & Konferens

101

Hotellrum

10

Mötesrum

200

Biosittning

Hotellet erbjuder flera konferenslokaler och grupprum som passar olika typer av möten, konferenser och evenemang. Här kan både små och stora grupper träffas på plats, digitalt eller i hybridform.

Konferensbokning

E-post: info@stadshotellet.nu

Telefon: +46 490 820 00

  • Kungsgrundet

    Number of personsMax 350 gäster
    Area400 m2

    Kungsgrundet är hotellets gamla nattklubb som numera har renoverats och gjorts om. Dock finns både bar och scen fortfarande kvar och lokalen passar därför för många olika typer av evenemang, konferenser och fester. Totalt ryms uppemot 350 stående personer.

  • Utsikten

    Number of personsMax 150 gäster
    Area200 m2

    På hotellets sjätte våning hittar du lokalen Utsikten. Som namnet avslöjar har lokalen en fantastisk utsikt över havet och staden. Dessutom finns en stor balkong som passar utmärkt för mingel i pauser.

  • Skansholmen

    Number of personsMax 100 gäster
    Area84 m2

    En rymlig och flexibel lokal som kan anpassas på flera sätt. Passar utmärkt för traditionella möten och konferenser.

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.