Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western

Vackert och historiskt hotell i Kalmar

Mitt emot centralstationen i den småländska kuststaden Kalmar hittar du Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western. Här bor du på ett hotell med en spännande historia som går tillbaka till 1800-talet och frimurarebröderna. Tack vare det centrala läget har du mycket nära till stadens nöjesliv och sevärdheter!

Charmiga rum med historia

Hotellet erbjuder både enkelrum för dig som reser på egen hand och dubbelrum för dig som reser med sällskap. Rummen präglas av bevarad 1800-talscharm med vackra fönster och kristallkronor samt sköna sängar. Dubbelrummen är unikt inredda och vissa av dem är utrustade med badkar.  


Restaurang, bastu och konferens

På Kalmar Kött & Bar serveras både frukost, lunch och middag till såväl hotellgäster som stadens hungriga invånare. Som namnet antyder innehåller menyn mycket kött men har även fisk och vegetariska alternativ. I hotellets källare finns en bastu som är gratis för dig som bor på hotellet. Om du vill träna under din vistelse samarbetar hotellet med Wellness Studio som ligger fem minuters promenad från hotellet. För möten och konferenser kan hotellet erbjuda två bokningsbara lokaler, varav den ena är hotellets vackra glasveranda.  


Kalmar – Smålands tredje största tätort

Kalmar bjuder på många mysiga restauranger och caféer att njuta av god mat och dryck på. Staden är också full av spännande historia som du kan ta del av på exempelvis Kalmar Slott, Kalmar läns museum och Kalmar Domkyrka som stod klar år 1703. Dessutom finns flera natur- och grönområden för vandring och cykling samt många härliga badplatser. Norr om stadskärnan kan du också ta bron över till vackra Öland.

Kundbetyg: 3,9/5 (210 omdömen)
Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western

Larmtorget 2, 392 32 Kalmar

Telefon: +46 48015230

E-post: info@frimurarehotellet.se

Exterior

Frimurareorderns fastighet

År 1876 lades grunden till Frimurarehuset, som två år senare kom att invigas som Frimurareorderns lokaler. Redan från start bedrevs hotellverksamhet med 18 hotellrum i byggnaden vid sidan av Frimurareorderns arbete. Fastigheten ägs än idag av Frimurareordern men själva Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western är helt fristående.

Välj rum

Mat & Dryck

Best Western Frimurarhotellet Kalmar Breakfast

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Best Western Frimurarhotellet Kalmar Restaurant

Kalmar Kött & Bar

På hotellets restaurang serveras frukostbuffé, dagens lunch och middag à la carte. Menyn har stor betoning på olika typer av kött men erbjuder också fiskrätter och vegetariska alternativ. Råvarorna väljs med stor omsorg och anpassas efter säsong. I restaurangen finns även en trevlig bar med ett stort utbud av olika ginsorter.

Best Western Frimurarhotellet Kalmar Outdoor restaurant

Uteservering

I anslutning till restaurangen finns en trevlig uteservering som öppnar upp under sommarmånaderna. Här kan du avnjuta både mat och drinkar medan du blickar ut över det intilliggande Larmtorget.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en extra avgift om 150 sek.


Parkering

Hotellet erbjuder ingen parkering utan hänvisar till parkeringen på centralstationen som ligger 100 meter bort.


Övriga tjänster

 • Reception öppen 24 timmar
 • Frukostbuffé ingår
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Lounge/bar
Best Western Frimurarhotellet Kalmar Sauna

Bastu

På källarplan finns en trevlig bastu som du som gäst har gratis tillgång till. Meddela i receptionen om du vill boka bastun!

Möten & Konferens

Hotellet erbjuder två lokaler som kan användas för möten, mindre konferenser och andra evenemang såsom privata middagar och fester.

Konferensbokning

E-post: info@frimurarehotellet.se

Telefon: +480-15230

 • Lilla matsalen

  Number of personsMax 46 gäster
  Area65 m2

  Lilla matsalen är en stor lokal med flexibel möblering. Det får plats som flest personer i ö-sittning men på grund av rummets utformning är det inte optimalt om alla deltagare behöver se skärmen.

 • Paviljongen

  Number of personsMax 24 gäster
  Area29 m2

  Paviljongen är hotellets vackra glasveranda med medaljongtapeter och sammetsgardiner. Här möts ni i en ombonad miljö i styrelsesittning i antingen en eller två längor.

Varför Sure Hotel Collection by Best Western?

En personlig hotellupplevelse, ett snyggt och bekvämt boende med charm. Prisvärda hotell med känsla för design.