Nora Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western

Stadshotell i Nora i Bergslagen

Vid det vackra kullerstenstorget i den pittoreska och mysiga staden Nora i Bergslagen hittar du Nora Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western. Hotellet är ett klassiskt vackert stadshotell med en lång och anrik historia som tog sin början redan år 1878. Här erbjuds ett bekvämt boende, god mat från hotellets restaurang samt lokaler för konferenser och fest med upp till 170 gäster.

Klassiska rum

Hotellet erbjuder 38 charmiga rum i olika kategorier. Här kan du välja mellan två typer av enkelrum, dubbelrum i olika storlekar eller rymligare familjerum. Dessutom finns ett extra speciellt rum för dig som besöker Nora i Maria Langs fotspår. Om du vill ha en extra lyxig vistelse kan du boka ett rum i deluxe-kategorin som inkluderar egen bastu på rummet.


Restaurang, pub och konferens

På Nora Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western kan du äta såväl dagens lunch som middag à la carte. Hotellet erbjuder också fyra flexibla lokaler för konferenser och andra evenemang såsom bröllop, jubileum och fester.


Trästaden Nora i Bergslagen

Nora är en av Sveriges bäst bevarade trästäder med hus från framför allt 1700- och 1800-talet, vilket gör att staden i sig är en unik sevärdhet. Här kan du gå på stadsvandring både med guide och på egen hand för att lära dig mer om stadens spännande historia. I Nora och Bergslagen finns många historiska platser – bland annat Sveriges äldsta järnvägsstation från 1854. Dessutom kommer du som har läst Maria Langs deckarsamling snabbt upptäcka att Nora är den fiktiva förlagan till staden Skoga som förekommer i hennes böcker.

Kundbetyg: 4,1/5 (518 omdömen)
Nora Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western

Rådstugugatan 21, 731 31 Nora

Telefon: +46 587311435

E-post: info@norastadshotell.se

Ett litterärt mord på Skoga Stadshotell

Nora Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western är kanske mest känt för människor utanför Nora som ”Skoga Stadshotell” från Maria Langs deckarserie. Författaren Dagmar Lange, som hon egentligen hette, besökte ofta hotellet för att få inspiration och i rum 111 begås ett av morden i hennes populära böcker. Rummet är idag inrett i Maria Lang-stil med möbler från 50-talet och bokas flitigt av nyfikna fans.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast area Nora Stadshotell BW

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Nora Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant bar Nora Stadshotell BW

Restaurang & pub

På hotellets restaurang kan du äta dagens lunch fem dagar i veckan med fyra olika alternativ att välja bland. Till middag serveras klassiska rätter à la carte. I puben serveras ett stort utbud av öl, whiskey och drinkar samt en barmeny med enklare rätter.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en avgift om 100 sek/natt. Måste meddelas vid bokning.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

På torget mitt emot hotellet finns gratis parkeringsplatser i mån av plats. Laddstationer för elbilar finns.


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Express-utcheckning
 • Wifi / fiber
 • Fri parkering
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Lounge/bar
 • Utomhusparkering
 • Restaurang
 • Skoputsmaskin

Möten & Konferens

37

Hotellrum

4

Mötesrum

170

Biosittning

Hotellet erbjuder fyra vackra lokaler som passar både stora evenemang och små möten. Här samlas ni i en historisk miljö med fina detaljer från 1800-talet som skapar en särskilt högtidlig stämning.

Konferensbokning

E-post: info@norastadshotell.se

Telefon: +46 587 311 435

 • Bergmansalen

  Number of personsMax 170 gäster
  Area135 m2

  En rymlig och väldigt vacker lokal med många fina detaljer. Rummet har ett imponerande tak, fiskbensparkett, kakelugn och kristallkrona. Passar stora konferenser och högtidliga fester.

 • Damsalongen

  Number of personsMax 70 gäster
  Area45 m2

  Damsalongen är en medelstor och ljus lokal med randig tapet och en fin kristallkrona. Passar mellanstora möten och konferenser.

 • Herrsalongen

  Number of personsMax 70 gäster
  Area45 m2

  Herrsalongen har samma kapacitet som damsalongen – en medelstor lokal med randig tapet för mellanstora möten och konferenser.

Varför Sure Hotel Collection by Best Western?

En personlig hotellupplevelse, ett snyggt och bekvämt boende med charm. Prisvärda hotell med känsla för design.