Best Western Sjöfartshotellet

Centralt beläget hotell i Oskarshamn

Checka in på trivsamma Best Western Sjöfartshotellet som en gång härbärgerat sjömän och idag är ett maritimt inrett hotell. Här har du nära både till den mysiga stadskärnan och havet.

Hotellets rum
Hos Best Western Sjöfartshotellet i Oskarshamn bor du i moderna och fräscha hotellrum. Temat är marint, vilket går igen i inredningen. Varje hotellrum är döpt efter en fyr och inne på rummet hittar du information om varje enskild fyr. Hotellet har enkelrum och dubbelrum, som förutom den bekväma sängen även har ett skrivbord och vattenkokare med kaffe och te.


Frukost och middag

Varje morgon dukar hotellet upp en stor läcker frukostbuffé, som ingår i rumspriset. På vardagar, måndag till torsdag kan du äta en enklare kvällens rätt i restaurangen.  Övriga dagar kan du välja att besöka någon av stadens restauranger, de allra flesta inom ett bekvämt promenadavstånd.


Koppla av i relaxen

Hotellet har en modern och avkopplande relaxavdelning som alla gäster har fri tillgång till. Här kan du njuta av bastun eller bara sitta och vila i någon av de bekväma stolarna. Om du vill finns även möjlighet att hyra relaxen för till exempel en möhippa.


Att göra i Oskarshamn

Till Oskarshamn kommer besökare för att njuta av havet, stillheten och den mysiga lilla stadskärnan. Hotellet är beläget i centrum och du når enkelt både restauranger, shopping och affärslivet. Oavsett om du är intresserad av sjöfart, konst eller hantverk finns det trevliga museer att besöka endast en kort promenad bort. Ska du resa till Gotland med färjan har du hamnat helt rätt, du hittar terminalen endast 1 km från hotellet.

Kundbetyg: 4,2/5 (614 omdömen)
Best Western Sjöfartshotellet

Sjöfartsgatan 13, 572 30 Oskarshamn

Telefon: +46 491 768300

E-post: info@sjofartshotellet.se

Ett hem för sjömän

Best Western Sjöfartshotellet grundades 1957 med syfte att hålla husrum för sjömän i land. Nu för tiden finns inte längre särskilt många sjömän att härbärgera och kvar från den tiden lever nu nästan bara namnet. Men hotellet hedrar sin koppling till havet och dess sjöfarare genom namnet och sin inredning i maritim stil. Dessutom är varje hotellrum döpt efter en fyr. Inne på rummet hittar du en tavla med information om den fyr som ditt rum är döpt efter. 

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast area BW Sjofartshotellet

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Breakfast area BW Sjofartshotellet

Restaurang

Vardagar, måndag - torsdag, serveras en enklare kvällens rätt i hotellets matsal, kl 18.00 - 20.00. Under sommarperioden är alla gäster välkomna till hotellets sommarrestaurang Seglarhyllan, endast 250 meter från hotellet.

Dryck, snacks och mackor finns att köpa i receptionen under ordinarie öppettider.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Djur är tillåtna. Kostnad 250 sek per vistelse


Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


Parkering

Det finns en offentlig fri parkering på framsidan av hotellet samt vid Hamnkyrkan nära hotellet. På hotellets bakgård finns 5 platser, varav 2 med möjlighet till laddning av elbil. På andra sidan av Repslagargatan finns det ytterligare 9 platser som du som gäst kan använda. Parkering kan inte förbokas.


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Express-utcheckning
 • Wifi / fiber
 • Fri parkering
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Utomhusparkering
 • Restaurang
 • Värdeskåp
 • Bastu
Sauna BW Sjofartshotellet

Relax

Även om havet ofta ger dig ny energi och ett lugn i kroppen, kan det vara skönt att få slappna av i en riktig relaxavdelning. På källarplan hittar du bastu, duschar och ett avslappningsrum. Alla gäster har tillgång till relaxen i samband med sin vistelse. Även om du inte bor på hotellet kan du nyttja relaxen, kontakta hotellet för bokning.

Kids area BW Sjofartshotellet

Lekhörna

Låt barnen busa loss i hotellets lekhörna. Här finns spel, papper, pennor, böcker och leksaker.

Möten & Konferens

Hotellet har inga egna konferenslokaler, men samarbetar med Sjörfartsföreningen som ligger 500 meter bort.

Här finns en konferenslokal som tar upp till 40 personer i biosittning och är fullt utrustad med projektor, tv, dvd, bredband samt ljudanläggning anpassad för hörselskadade med hörslinga i golvet.

Lokalen ligger vid kajen. Mat och aktiviteter kan bokas via hotellet. 

  Varför Best Western?

  Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.