Best Western Plus Edward Hotel

Trivsamt hotell i centrala Lidköping

Best Western Plus Edward Hotel är beläget i Gamla staden på östra sidan av ån Lidan i Lidköping. Hotellet erbjuder en trevlig atmosfär och trivsamma rum. Det centrala läget gör att du har nära till allt staden har att erbjuda. Lidköpings sjönära läge gör att du också har möjlighet att njuta av bad, fiske och annat som hör Vänern till.

Hemtrevliga rum

Hotellet erbjuder ljusa och trevliga rum med sköna sängar och badrum med golvvärme. Många av rummen har sneda vinklar och vackra takbjälkar som bidrar till en extra trivsam känsla. Här kan du välja mellan enkelrum, dubbelrum eller en rymligare svit.  


Bastu, gym och närliggande restaurang

När du bor på Best Western Plus Edward Hotel har du gratis tillgång både till en härlig bastu och hotellets minigym. Dessutom samarbetar hotellet med STC Training Club som ligger fem minuters promenad bort, vilket innebär att du som gäst får träna gratis hos dem. I samma byggnad som hotellet huserar i finns därtill en restaurang vid namn FeelingLkp som både har en avslappnad bistro samt en finare matsal med fasta menyer.


Lidköping och Rörstrand Center

Staden Lidköping är uppdelad på två sidor om ån Lidan som löper ut i Vänern. Totalt finns sex broar över ån som förenar de två delarna. Staden erbjuder en uppsjö av mysiga butiker, caféer och restauranger samt torghandel varje onsdag och lördag. I den gamla porslinsfabriken ligger Rörstrand Center med Rörstrand Museum som berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker med samlingar som går tillbaka ända till 1726.

Kundbetyg: 4,4/5 (1 379 omdömen)
Best Western Plus Edward Hotel

Skaragatan 7, 531 32 Lidköping

Telefon: +46 510 79 00 00

E-post: info@edwardhotel.se

Kung Edward VII:s byxpressar

Storbritanniens Kung Edward VII fick av misstag veck på sina byxor när en kvinna på ett värdshus strök hans blöta byxor. Fröet till byxpressen var därmed sått.


Vad har det att göra med ett hotell i Lidköping? Jo, när Jan Hemberg grundade hotellet 1984 hade han en sidoverksamhet där han köpte in byxpressar som han sålde vidare eller behöll på hotellet. Hemberg inspirerades av apparatens urfader när han namngav hotellet.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Area BW Plus Edward Hotel

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plus Edward Hotel. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

BW Plus Edward Hotel Restaurang

Restaurang FeelingLkp

På hotellet finns en restaurang som drivs av krögaren Stephen Rowe. Här finns två restaurangkoncept under samma tak. I bistron, Casual, är man opretentiös utan att göra avkall på god mat och dryck. I matsalen Fine höjs ambitionsnivån och här erbjuds fasta menyer med noggrant utvald dryck.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur ej tillåtna.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet erbjuder 4 st parkeringsplatser på innergården för 195 SEK per natt. Samtliga platser har även laddningsmöjligheter, priset för detta tillkommer. Två kvarter bort finns gratis parkeringsplatser.


Övriga tjänster

  • Restaurang
  • Kontinental frukost ingår
  • Gym
  • Wifi / fiber
Sauna BW Plus Edward Hotel

Bastu

På hotellet finns en trevlig bastu med tillhörande duschar där du kan koppla av efter en intensiv dag. Bastun är gratis för dig som gäst på hotellet.

Gym BW Plus Edward Hotel

Minigym

För dig som vill träna under din vistelse finns ett mindre gym på hotellet som är gratis för dig som gäst. Här finns några konditionsmaskiner, en bänk, lättare hantlar och stretchmattor.

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.