icon

Best Western Gustaf Wasa Hotel

Hotel Lobby

Personligt hotell i centrala Borlänge

Best Western Gustaf Wasa Hotel ligger mitt i centrum, ett stenkast från järnvägsstationen. Här möts du av en luftig och välkomnande lobby och bor i mysiga hotellrum. På hotellet hittar du även den omtyckta restaurangen Broken Dreams.

Best Western Gustaf Wasa Hotel är ett fyrstjärnigt, modernt och personligt hotell beläget i Borlänges affärsdistrikt, granne med tågstationen och med 8 km till Dala Airport. Se upp när du närmar dig frukostmatsalen, här hittar du vackra takmålningar i klassisk dalastil.


Boka in dig på något av de mysiga rummen, som alla är utrustade med wifi, tv och kaffe/te. Bor du i sviten har du en egen jacuzzi och bastu. Oavsett vilket rum du bor i har du tillgång till hotellets bastu, relax och gym.


Hotellets yngre besökare blir säkert glada av att höra att det inte bara finns ett lekrum, utan även ett gaming-rum.


Rock’n’roll och amerikanskt på Broken Dreams

Hotellets restaurang Broken Dreams med runt 1000 sorters öl, är en destination i sig. Här upplever man het och spännande mat i en amerikansk bar och bistro. Du kan boka ölprovning eller besöka någon av de spelningar, stand ups med mera, som restaurangen arrangerar.


Attraktioner och äventyr nära Gustaf Wasa Hotel

Gustaf Wasa Hotels centrala läge gör det till en perfekt utgångspunkt för många aktiviteter. En populär destination för hotellets gäster är Romme Alpin, cirka 15 minuters bilväg. Falu Koppargruva hittar du inte mindre än två mil bort. Äventyrsbadet Aqua Nova är populärt, framför allt bland barnfamiljer. Lockar museer ligger experimentmuseet 2047 Science Center, Jussi Björling-museet, Geologiska museet och Framtidsmuseet mindre än en kilometer bort.

Kundbetyg: 4,3/5 (1 793 omdömen)
Best Western Gustaf Wasa Hotel

Tunagatan 1, 784 34 Borlänge

Telefon: +46 243 217400

E-post: info@gustafwasa.se

icon
BW Gustaf Wasa Broken Dreams Bar

1000 sorters öl

Baren i Broken Dreams är minst sagt välkänd inom ölkretsar. Med ca 1 000 olika ölsorter finns något för alla.


Här träffar du kunnig personal och kanske Broken Dreams-legendaren Frippe. Välj rum

Mat & Dryck

BW Gustaf Wasa Breakfast buffet

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Gustaf Wasa Hotel. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Dining area Gustaf Wasa hotel

Lunch

Välkommen på Dagens lunch hos Broken Dreams. I lunchen ingår en gedigen salladsbuffé, hembakat bröd, smör, kaffe och ett helt gäng mumsiga köksbakade småkakor.

BW Gustaf Wasa Broken Dreams restaurant

Broken Dreams

Missa inte populära Broken Dreams - en amerikansk bar och bistro. Här upplever man het spännande mat i en miljö fylld av nostalgi, romantik och rock'n'roll.


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


icon
Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i samma säng. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


icon
Husdjur

Djur tillåtna i vissa rum.


icon
Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


icon
Parkering

Fri utomhusparkering. Garage 150 sek/dygn. Elbil: Det finns 6 platser utomhus med laddstolpe. Du betalar med en app via företaget Pair.


Övriga tjänster

  • Restaurang
  • Frukostbuffé ingår
  • Express-utcheckning
  • Fri parkering

Skidsemester i Romme Alpin? Bo hos oss för bara 895 kr/natt

Boka en skidsemester i Romme Alpin i vinter och bo hos oss på Gustaf Wasa Hotel. Bo upp till två personer för bara 895 kr. Erbjudandet gäller torsdag-måndag när du bokar online med koden "sale". 


Läs mer och boka här

BW Gustaf Wasa gaming room

Lekrum & Spelrum

I lobbyn hittar du både ett lekrum och ett spelrum. Låt de minsta busa loss i lekrummet, medan den gaming-intresserade kan använda spel i rummet intill. 

BW Gustaf Wasa gym

Gym

Hotellet har ett stort gym med löpband, styrkemaskiner och fria vikter. Åldersgräns i gymmet är 18 år, du som är under 18 år får träna i målsmans sällskap.

BW Gustaf Wasa relax

Bastu & Relax

Hotellet har en relaxavdelning med bastu, duschar och sittgrupper. Här finns en gemensam bastu i klassisk finsk stil, i lugn miljö. Öl och chips hittar ni i receptionen på väg till bastun.
Fritt för hotellgäster.

Möten & Konferens

Hotellets konferensavdelning är under ombyggnad. Stay tuned - här kommer något nytt under 2023!

    icon

    Varför Best Western?

    Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.