icon

Best Western Vimmerby Stadshotell

Fasad

Anrikt stadshotell i Vimmerby

Vid Stora torget i den pittoreska småländska staden Vimmerby hittar du Best Western Vimmerby Stadshotell. Detta vackra hotell med anor från 1860-talet erbjuder en anrik hotellmiljö med pampiga möbler i viktoriansk stil. Här bor du med promenadavstånd till Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens barndomshem Näs.

Moderna hotellrum och spa
Trots hotellets tvåhundraåriga historia bor du här i moderna hotellrum med sköna sängar och andra bekvämligheter. Rummen präglas av en personlig och ombonad känsla. Hotellet erbjuder såväl enkelrum som dubbelrum och större familjerum. För en extra lyxig vistelse kan du också boka hotellets deluxerum eller svit som kallas Direktören. För att lyxa till det ännu mer besöker du hotellets härliga spaavdelning.


Konferenslokaler och restaurang

För dig som söker konferenslokaler erbjuder Best Western Vimmerby Stadshotell både en härlig fest- och konferensvåning för större evenemang och grupprum för möten av mindre storlek. Lokalerna är vackert inredda med spår från 1800-talet. I hotellets restaurang serveras både lunch och middag i form av klassiska rätter i modern tappning.


Astrid Lindgrens Vimmerby

Tack vare hotellets centrala läge i Vimmerby har du nära till stadens butiker, restauranger och caféer. På Stora torget precis utanför hotellet finns en staty av en skrivande Astrid Lindgren och den är väldigt talande för den genuina småstaden Vimmerby som helhet. Här föddes Astrid Lindgren och många av hennes sagor har inspiration hämtats från stan eller områden runt omkring Vimmerby.  


Vimmerby erbjuder också många härliga naturupplevelser. I den norra delen av kommunen ligger exempelvis Norra Kvills Nationalpark där skogen har fått leva fritt i 150 år. Dessutom finns fina vandringsleder såsom Djursdalarundan och naturstigen Smé-åna som bjuder både på rogivande natur och spännande historia.


Du kan också hyra cyklar och fara iväg på organiserade rundvandringar runt Mariannelund, eller boka fiskedag tillsammans med guider i sjöarna runt Vimmerby. Virum Älgpark, Astrid Lindgrens värld och Astrids barndomshem Näs är också besök värda att minnas.Kundbetyg: 4,3/5 (1 921 omdömen)
Best Western Vimmerby Stadshotell

Stora Torget 9, 598 37 Vimmerby

Telefon: +46 49 21 21 00

E-post: info@vimmerbystadshotell.se

icon

En småländsk hotellmaskot

När du besöker Best Western Vimmerby Stadshotell kommer du snart att upptäcka att hotellet pryds av en återkommande figur som också ingår i Vimmerbys kommunvapen, nämligen en ekorre. Den representerar smålänningens flit, företagsamhet och sparsamhet och betonar samtidigt hotellets betydelse för handel och företagande i Vimmerby. Denna lilla maskot förekommer i flera olika sammanhang på hotellet.

Välj rum

Mat & Dryck

photo print

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Vimmerby Stadshotell. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurang p f gelrum

Restaurang

Hotellets restaurang serverar god mat lagad på närodlade råvaror. Här njuter du av dagens lunch och middag à la carte där du kan välja bland förrätter, varmrätter och efterrätter eller kanske en delibricka att dela på. Boka gärna bord i förväg!


Bra att veta

icon
In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


icon
Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering.


icon
Husdjur

Djur tillåtna med vissa restriktioner.


icon
Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


icon
Parkering

Parkering erbjuds i garage i mån av plats. Det är dock ingen garanti och går inte att förboka.


Övriga tjänster

 • Restaurang
 • Wifi / fiber
Spa - Ingång

Vimmerby Stadshotell Spa

Välkommen till Vimmerby Stadshotell Spa. Platsen där personligt bemötande möter lyxig miljö. Här finns välutbildade och proffsiga hudvårdsterapeuter och massörer som ser till att du blir omhändertagen på bästa sätt.


I mån av plats erbjuds hotellgäster att besöka hotellets spa under ordinarie öppettider. Som hotellgäst betalar du 375 kr och får tillgång till spat i två timmar.

Möten & Konferens

icon

87

Hotellrum

icon

4

Mötesrum

icon

120

Biosittning

Hotellet erbjuder fyra fina konferensrum med anor från 1800-talet och samtidigt modern utrustning. Här är det enkelt att konferera både med deltagare på plats och på distans. Dessutom gör sig den stora salen perfekt som lokal vid festligare tillfällen såsom bröllop och jubileumsfiranden.

 • Stora salen

  Stora salen

  iconMax 120 gäster
  icon140 m2

  Hotellets största lokal är en pampig och vacker sådan med många bevarade detaljer från 1860. Lokalen har mycket flexibel möblering och teknisk utrustning som passar både konferenser och fester. Intill Stora salen finns också en foajé.

 • Lilla salen konferens

  Lilla salen

  iconMax 60 gäster
  icon80 m2

  Lilla salen är en ljus och luftig lokal som passar medelstora konferenser och möten. Även denna sal har fina bevarade detaljer från 1860.

 • S mmerskan konferensrum

  Sömmerskan

  iconMax 8 gäster
  icon30 m2

  En pampig men också ombonad lokal för mindre möten med deltagare som ryms runt ett och samma bord. Här finns också en soffgrupp som lämpar sig utmärkt för kaffepauser.

icon

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.