Best Western Hotell Lerdalshöjden

Upplevelsehotell i Rättvik

Best Western Hotell Lerdalshöjden är ett utmärkt val för dig som ska besöka natursköna Dalarna och vill ha nära till aktiviteter och upplevelser. Med ett vackert läge precis intill Siljan och endast en kort promenad från skidbacken finns mycket att hitta på under såväl vinter som sommar. Förutom bekväma rum erbjuder hotellet restaurang, bar, relaxavdelning, gym och konferenslokaler.

Rum med sjöutsikt

Hotellet erbjuder 90 rum och totalt 176 bäddar. Du kan välja mellan enkelrum, dubbelrum eller ett familjerum i form av två dubbelrum som öppnas upp med en så kallad connecting door mellan rummen. Många av rummen har härlig utsikt över Siljan. Dessutom finns två sviter för dig som firar något särskilt eller bara vill lyxa till din vistelse lite extra. Sviterna har separat sovrum och vardagsrum och antingen bastu eller bubbelbad.


Restaurang, konferenslokaler och relax

I hotellets restaurang kan du avnjuta både frukostbuffé och middag à la carte. Under sommaren kan du ta med dig frukosten ut på hotellets terrass och njuta av utsikten över Rättvik och Siljan. Restaurangen har plats för 300 sittande gäster och kan enkelt göras om till festsal vid större tillställningar. Därtill finns flera lokaler för konferenser och möten. Som hotellgäst har du dessutom gratis tillgång till hotellets relaxavdelning med gym, bastu och bubbelpool.


Aktiviteter året runt i Rättvik

Rättvik har ett stort utbud av aktiviteter som förändras med årstiderna. Om vintern kan du snöra på dig såväl pjäxor som skridskor och ta en tur i skidbackar, längdspår och på isen. På sommaren kan du vandra, cykla, åka bastuflotte eller besöka Leksand sommarland med bad, höghöjdsbanor, minigolf och gokart. Därutöver finns flera andra utflyktsmål för hela familjen såsom Tomteland, dalahästtillverkning i Nusnäs, Falu koppargruva och Karl Tövåsens levande fäbod och gårdsmejeri.

Kundbetyg: 4,5/5 (1 865 omdömen)
Best Western Hotell Lerdalshöjden

Mickelsgatan, 795 35 Rättvik

Telefon: +46 248 51150

E-post: info@lerdalshojden.se

I Wilhelmina Skoghs fotspår

Detta hotell utgör en stor del av turistnäringens utveckling i Rättvik. Tillsammans med Engelska hotellet skapade diektrisen Wilhelmina Skogh ett av landets då största byggnadskomplex när hon sammanförde de två hotellen till ett. Skogh drev på utvecklingen med telefonlinjer, värmehållning, elektricitet och mycket annat och hon anses idag vara den största pionjären inom hotell- och turistnäringen i Sverige.

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Hotell Lerdalshöjden. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant

Restaurang

I hotellets restaurang serveras middag à la carte. Till större grupper vid exempelvis konferenser går det bra att förbeställa lunch. Menyn består av förrätter, varmrätter och efterrätter som lagats med stor omsorg. För yngre hotellgäster finns även en barnmeny där det ingår glass till efterrätt.

Outside bar Lerdalshojden

Bar

På sommaren kan du slå dig ned i hotellets utomhusbar som serverar en stor variation av gin och tonic-drinkar. Under vintern flyttar ginbaren in i hotellets restaurang. Givetvis serveras även andra drycker såsom vin, öl och alkoholfria alternativ.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning. Extrasäng för barn upp till 12 år - 150 kr/natt Extrasäng för gäster från 13 år - 300 kr/natt Vänligen kontakta hotellet direkt via telefon eller e-post för att lägga till extrasäng.


Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en avgift om 275 sek per djur och vistelse. Kontakta hotellet för bokning.


Green Key

Hotellet är miljömärkt med Green Key, en internationell miljömärkning inom besöksnäringen.


Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering precis utanför hotellbyggnaden. Där finns även tre laddstolpar (inga kablar).


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Wifi / fiber
 • Jacuzzi
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Restaurang
 • Bastu
Spa BW Hotell Lerdalshojden

Relaxavdelningen

På hotellets relaxavdelning kan du bada i såväl bastu som bubbelpool. Du kan också koppla av i sköna korgstolar mellan baden. Förboka tid för dig och ditt sällskap i receptionen.

Gym BW Hotell Lerdalshojden

Gym

Du som vill hålla igång träningen under din hotellvistelse är välkommen till hotellets gym. Här finns maskiner för både konditions- och styrketräning samt flera andra redskap.

Vid förfrågan går det att boka pt eller träning för en grupp. 

Under vår och höst, måndag-torsdag finns pass att gå på som är gratis för hotellets gäster.

Möten & Konferens

91

Hotellrum

7

Mötesrum

200

Biosittning

För konferenser och möten erbjuder hotellet lokaler i olika storlekar som i kombination med hotellets läge ger utmärkta förutsättningar för kickoffer, föreläsningar, styrelsemöten och annat. Här kan ni enkelt kombinera arbetet med lättsamma och teamstärkande aktiviteter både inomhus och utomhus. Kontakta hotellet för mer information om de konferenspaket som erbjuds. 

Konferensbokning

E-post: info@lerdalshojden.se

Telefon: +46 248 511 50

 • Rättvikssalen

  Number of personsMax 200 gäster
  Area220 m2

  Rättvikssalen är hotellets största lokal. Här finns plats för uppemot 200 personer i biosittning och lokalen kan även möbleras i andra sittningar.

 • Vita havet

  Number of personsMax 90 gäster
  Area115 m2

  Vita havet är en ljus, medelstor lokal med flexibel möblering och heltäckningsmatta. Passar för konferenser och möten av mellanstorlek med upp till 90 deltagare.

 • Bodasalen

  Number of personsMax 50 gäster
  Area85 m2

  Bodasalen är en flexibel lokal med ljuddämpande heltäckningsmatta och stora fönster som släpper in mycket dagsljus.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.