Best Western Hotel Ilulissat

Den vackraste utsikten i Ilulissat

Hotel Ilulissat är ett modernt, elegant hotell med en internationell atmosfär. Här finns både en takterrass med formidabel utsikt över isberg och havet, en utmärkt restaurang, gym och lekrum för de små. Dessutom har hotellet utomordentliga konferensfaciliteter och alla gäster erbjuds transport till och från flygplatsen.

Hotel Ilulissat berättar historien om det fascinerande Grönland, inte minst genom den vänliga och professionella personalen där alla talar engelska, danska och grönländska. Berättelsen om Grönland är närvarande överallt genom färgvalet i lobbyn, konsten på väggarna, maten i restaurangen och naturligtvis utsikten från varje rum som bara kan beskrivas med ett ord: förtrollande.


Rum och konferenser

Hotellet är ett av öns största och har 78 moderna rum av fem olika typer med utsikt över den unika omgivande naturen, över staden Ilulissat och Ilulissatfjorden. På hotellet finns gym, gemensam lounge, takterrass och ett härligt lekrum för barnen. Hotellet är också populärt för affärsmöten och har sex flexibla möteslokaler.


Restaurang Rooftop

Där himmel och hav möts hittar du restaurang Rooftop. Åtminstone känns det så när du njuter av den hisnande utsikten över Ilulissat. Rooftop ligger bokstavligen högst upp i Ilulissat, och restaurangen är en del av konceptet "Meet the locals" som innebär samarbete med lokala aktörer och en meny som bygger på råvaror efter säsong.


Bästa läget i stan

Staden Ilulissat ligger vackert i kanten av Isfjorden, som är en del av Grönlands största vik, Diskobukten. Runt bukten ligger fyra städer, där Ilulissat, känd för sin isfjord, är huvudort. Diskobukten är ett känt tillhåll för valar av många olika arter som antingen bor i området eller kommer dit på sommaren. Valarna simmar nära land och trivs i stora delar av Diskobukten, och särskilt vid Ilulissatfjorden kan man se valar under hela sommaren.

Kundbetyg: 4,3/5 (235 omdömen)
Best Western Hotel Ilulissat

Kaaleeraq Poulsenip Aqq. 6, 3952 Ilulissat

Telefon: +299-94 76 00

E-post: booking@hotel-ilulissat.gl

SA

Ilulissatfjorden

Namnet Ilulissat betyder "isberg" på grönländska och är en av de saker som lockar många turister. Från hotellet har man utsikt över staden Ilulissat och Ilulissatfjorden – den senare ligger inom gångavstånd. Ilulissatfjorden var den första platsen på Grönland som togs upp på UNESCO:s världsarvslista och som besökare kommer du att förstå varför. Vyn är spektakulär.

Välj rum

Mat & Dryck

Dinner and wine

Restaurang med utsikt

Restaurang Rooftop ligger högst upp i hotellet, som också ligger högt upp i Ilulissat. Här serveras god mat gjord på lokala råvaror av hög kvalitet.  Från restaurangen har du en unik utsikt över Ilulissatfjorden, oavsett om du sitter inne eller ute.

DSC

Njut av en varm dryck på takterrassen

Högst upp på hotellet ligger takterrassen där hotellets gäster kan njuta av något varmt eller kallt att dricka och beundra den magnifika utsikten över Ilulissat med Diskobukten i bakgrunden. Vem vet, kanske ser du norrsken, hundspann eller en val i den världsberömda isbukten.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 14:00

Utcheckning: kl. 10:00


Barn

Två barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med två betalande vuxna.


Husdjur

Husdjur är inte tillåtna.


Parkering

Hotellet har en privat parkering som är gratis för hotellets gäster.


Övriga tjänster

 • Frukost ingår
 • Frukostbuffé ingår
 • Lounge/bar
 • Reception öppen 24 timmar
 • Skoputsmaskin
 • Barnaktiviteter
 • Wifi / fiber
 • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
 • Ismaskin
 • Gratis transport till flygplats
 • Fri parkering
Fitness equipment

Aktiv semester

På hotellet finns ett bra gym där du kan hålla formen. För leksugna barn finns också ett lekrum där de kan få släppa loss både fantasi och energi.

Möten & Konferens

78

Hotellrum

6

Mötesrum

56

Biosittning

Hotel Ilulissat används ofta för möten och konferenser eftersom hotellet är ett av öns största och har sex välutrustade och flexibla konferenslokaler. Flera av lokalerna kan slås ihop för att skapa ett större utrymme. Fem av lokalerna har fint ljusinsläpp med utsikt över den fängslande naturen. Se lokalerna i den speciella 3D-animationen via den här länken.

Konferensbokning

E-post: booking@hotel-ilulissat.gl

Telefon: 00299 94 76 00

 • Konferensrum 1

  Number of personsMax 56 gäster

  Stor möteslokal belägen mitt emellan hotellets övriga utrymmen. Med biosittning ryms här 56 personer. Det är en ljus lokal med högt i tak

 • Konferensrum 2

  Number of personsMax 10 gäster

  Trevlig mindre lokal med fönster och fint ljusinsläpp. Med möblering för styrelsesittning ryms här 10 personer

 • Konferensrum 3

  Number of personsMax 10 gäster

  Trevlig mindre lokal med fönster och fint ljusinsläpp. Med möblering för styrelsesittning ryms här 10 personer

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.