Hotel Ullinge, Sure Hotel Collection by Best Western

Sjönära pärla i hjärtat av Småland

Vackert beläget vid sjön Södra Wixen. Hotel Ullinge, Sure Hotel Collection by Best Western har i snart 100 år varit en plats för givande möten, glädjefulla tillställningar och härlig gemenskap.

Här bor du i en rogivande atmosfär med fantastisk utsikt över sjön Södra Wixens glittrande vatten. Den småländska naturen bjuder in till både sjöbastu och ett dopp i det blå.


Hit är det lätt att ta sig med såväl bil som tåg. På landet, men nära Eksjö, Nässjö samt Jönköping med flygplats som ligger 40 minuter bort.


Bo på Hotel Ullinge, Sure Hotel Collection by Best Western 

Hotellet har 33 ljusa och trevliga rum, belägna i en separat hotellbyggnad, bara ett stenkast från huvudbyggnaden och restaurangen. I 18 av rummen njuter man av den fantastiska sjöutsikten. Alla rum har egna badrum, kostnadsfritt wifi, smart-tv och skrivbord. Husdjur är tillåtna och behöver meddelas vid bokning. Det finns även allergivänliga rum.


I restaurangen serveras omsorgsfullt tillagade rätter på råvaror från regionen. Köket bjuder på alltifrån klassisk husmanskost till rätter med nya spännande smakkombinationer och fantastiska festmenyer.


Konferenser och möten på Ullinge
Lämna kontoret en stund och kicka igång kreativiteten i Ullinges natursköna omgivningar. Hotellet erbjuder ljusa rymliga konferenslokaler och mötesrum med olika möbleringsmöjligheter och modern teknik. Hotellet är den perfekta mötesplatsen för konferenser, ledningsgruppsmöten och affärsluncher.


Att göra i närheten av Hotel Ullinge, Sure Hotel Collection by Best Western

Hotellet är en destination i sig med sitt vackra läge som bjuder på avkoppling som bad, bastu och vacker natur. Men hotellet är även en bra utgångspunkt om du ska besöka olika aktiviteter runtom i Småland. Trästaden Eksjö, vandringslederna genom Skuruhatt & Skurugata, Skullaryds Älgpark ligger alla nära och Astrid Lindgrens värld finns en timme bort. Eller varför inte besöka något av Smålands alla glasbruk, som Kosta, Boda eller Orrefors?

Kundbetyg: 4,3/5 (458 omdömen)
Hotel Ullinge, Sure Hotel Collection by Best Western

Orrarp Ullinge 1, 575 96 Eksjö

Telefon: +46 381 81060

E-post: info@ullinge.se

Best Western Ullinge simple gazebo

När Ulla och Inga blev Ullinge

Historien om Ullinge börjar med flygöverste Gösta von Porat som på 1930-talet blev så betagen av platsen att han byggde en stor villa till sin familj. Som en hyllning till döttrarna Ulla och Inga döptes villan till Ullinge.


Von Porats karriär inom flygindustrin innebar att familjen flyttade runt. Ullinge blev deras fasta punkt och en plats att samla vänner och affärsbekanta. Det värdskap familjen lade grund till är hotellet idag stolta över att förvalta och föra vidare.

Välj rum

Mat & Dryck

Best Western Ullinge Breakfast buffet bread

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på hotellet. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Best Western Ullinge Restaurant

Restaurang

Restaurangen bjuder på allt ifrån klassisk husmanskost till rätter med nya spännande smakkombinationer och fantastiska festmenyer. Här serveras omsorgsfullt tillagade rätter på råvaror från regionen och ett brett utbud av dryck för den som önskar ett passande glas vin eller öl till maten.

Best Western Ullinge Restaurant Bar

Bar

I hotellets bar finns alltid en uppsjö friska och spännande drinkar att tillgå.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Ett barn upp till 12 år bor gratis tillsammans med två betalande vuxna i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Hund och katt tillåtna, 300 sek.


Parkering

Parkering finns utanför hotellet. Det finns åtta laddplatser för elbilar.


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Fri parkering
 • Lounge/bar
 • Restaurang
Best Western Ullinge Restaurant Grottan Cave Valvet

Fest & firande på Ullinge

Planerar du bröllop eller fest för nära och kära? På Ullinge får du hjälp att planera och arrangera din fest. Hotellet har plats för 130 gäster och erbjuder allt ifrån romantiska vigselplatser, flottfärd över sjön, dans och underhållning, bröllopstårta och givetvis övernattning med en god frukost.

Best Western Ullinge Sea Sauna

Sjöbastun

Vad sägs om ett mysigt bastubad innan doppet? Bastun på bryggan, erbjuder en härlig kontrast mellan varmt och kallt hela året runt! Vid vackert väder är det härligt att njuta av lugnet och stillheten på bastuhusets terrass.

Best Western Ullinge Gillestuga

Gillestugan

Ullinges eget vardagsrum, en ombonad miljö med plats för hela företaget eller det stora sällskapet. Här kan man roa sig med pilkastning och biljard.

Best Western Ullinge Restaurant Grottan Cave Valvet

Valvet

Valvet är beläget under hotellets restaurang och är en perfekt lokal för privata evenemang och tillställningar. Utsikten över vattnet blir pricken över i. Stora glaspartier suddar ut gränsen mellan inne och ute.

Möten & Konferens

33

Hotellrum

10

Mötesrum

100

Biosittning

Hotellet har tio möteslokaler med olika atmosfär. Från det lilla personliga rummet, till den stora ljusa lokalen. Hotel Ullinge erbjuder flera olika konferens- och mötespaket, skräddarsydda för att passa just ert sällskap och ändamål. Konferensrummen är utrustade med ny modern teknik. 

Konferensbokning

E-post: info@ullinge.se

Telefon: +46381-810 60

 • Eken

  Number of personsMax 100 gäster
  Area100 m2

  Eken är hotellets största lokal med högt till tak och en ljus och luftig känsla.

 • Boken

  Number of personsMax 50 gäster
  Area50 m2

  Hotellets näst största lokal med generösa utrymmen och härliga ljusinsläpp.

 • Kapellet

  Number of personsMax 60 gäster
  Area64 m2

  Luftig lokal med många fönster och utsikt över sjön.

Varför Sure Hotel Collection by Best Western?

En personlig hotellupplevelse, ett snyggt och bekvämt boende med charm. Prisvärda hotell med känsla för design.