Hotell i Berlin
  • 1 Natt

Uppdatera

Hotell i Berlin

Berlin är en stad full av liv och kultur och många som har varit på semester eller besök här verkar aldrig vilja sluta prata om hur magisk denna stad är. Det är inte helt lätt att beskriva exakt vad som gör Berlin så speciellt, kanske är det kombinationen av alla olika klubbar, författare och artister, eller den mångkulturella mångfalden i staden. Hitta ett hotell i Berlin där du kan koppla av och njut av i stadens unika atmosfär tills du hittar svaret.

Ikon föreställande resväska från title I DAMLäs mer om Berlin

Berlin – en verklig kulturhuvudstad

Oavsett om du startar din första morgon med en mättande och smakrik hotellfrukost eller om du bestämmer dig för att äta ute, är ett bra tips av promenera vidare till Unter den Linden och Bebelplatz, strax öster om Berlins centrum. På Bebelplatz ligger många sevärdheter som operan Staatsoper och minnesplatsen Neue Wache. Härifrån kan du promenera längs Unter den Linden mot det dramatiska monumentet Brandenburger Tor på Pariser Platz, kanske den mest berömda attraktionen i Berlin. Om du inte känner för att promenera så långa sträckor kan du köpa antingen dagspass eller tre-dagarsbiljett och resa kollektivt. Det finns också flera sightseeingbussar i Berlin, och naturligtvis också ett stort utbud av boenden. När du väljer mellan olika bra hotell i Berlin så är det bra att utgå från dina egna planer och vad du önskar ha nära. Läge kan med andra ord vara avgörande för din upplevelse.

Riksdagshuset, som ligger strax norr om Pariser Platz, är också värt ett besök och symboliserar på många sätt Tysklands historia. Här råder gratis entré och väl inne i byggnaden kan du gå upp till kupolen och beundra utsikten över staden. När du väl ägnar dig åt historia bör du också besöka det stora förintelsemonumentet över de miljoner judar som dödades under andra världskriget Minnesmärket består av hundratals rektangulära betongblock i ett symmetriskt mönster över ett område på 400m2, vid Paris Platz och Ebertstraβe.

Potzdamer Platz – modernt och spännande

En nyare del av stadens centrum är Potsdamer Platz, där du hittar biografer, musikaler, teatrar och en mängd restauranger. Här finns många moderna och arkitektoniskt spännande byggnader som tronar runt torget. För de shoppingsugna är gallerian Arkaden på Potsdamer Platz ett bra ställe att börja med. Konst- och kulturentusiaster rekommenderas att  besöka Kulturforum på Sigismundstraße, där det finns många olika museer, bland annat Gemäldegaleriet, Neue National Gallery och Kunstgewerbemuseum. Familjer med barn kan ta en resa genom Zoologischer Garten, Berlin Zoo, som också är Tysklands äldsta. Nära till zoo hittar du Breitscheid Platz, där du kommer se Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Kyrkan bombades under andra världskriget och har sedan förblivit "orörd" till minne av världskriget.

Kurfürstendamm har många affärer och restauranger. Här visas också multimediashowen "Berättelsen om Berlin". Besök även Galerie Brusberg och den modernt kontrasterande skyskrapan Neues Kranzler-Eck. Känn dig fri att njuta av en kall öl eller en uppiggande kaffe på det legendariska Café Kranzler.

Museer att besöka i staden inkluderar Pergamon Museum, en av Berlins stora sevärdheter, med konst och arkitektur från antiken. Många sensationella upptäckter gjorda av tyska arkeologer finns i Pergamon Museum.

Du borde också besöka Kreuzberg, ett fascinerande distrikt med en blandning av invånare från olika håll i världen, bohemer, konstnärer och studenter. Här hittar du också ett stort utbud av butiker, barer och restauranger. Ett besök på en av stadens många jazzklubbar eller ett av de tre operahusen rekommenderas. Checkpoint Charlie är också värt ett besök, det var den mest kända gränsövergången mellan Öst och Västtyskland.

Hotell i Berlin med frukost och bra läge

Oavsett om du ska resa till Berlin för att ta del av den konstnärliga atmosfären eller om du bara vill ha en stadssemester med avkoppling och en del turistande finns det valmöjligheter här. Hitta ett hotell i Berlin med frukost, god service, modern inredning och bra läge – för bästa möjliga bekvämlighet.  Boka redan idag!


Ikon föreställande en karta med kartmarkör BBSaker att göra i Berlin

Saker att göra i Berlin:

  • Beundra arkitekturen runt Bebelplatz
  • Besök den historiska Riksdagsbyggnaden
  • Utforska kulturbyggnader i Berlins Kulturforum
  • Se djuren i djurparken Zoologischer Garten
  • Njut av shopping och mat i Kurfürstendamm

Filter
 Filter
Filter


Best Western

0.9 mi / 1.4 km

4.0/5
289  Recensioner Verified
de

EUR

118.00

Välj rum

Best Western

0.7 mi / 1.1 km

4.1/5
821  Recensioner Verified
de

EUR

89.00

Välj rum

Best Western

4.3 mi / 6.9 km

3.8/5
343  Recensioner Verified
de

EUR

80.00

Välj rum

Best Western Plus

3.7 mi / 6.0 km

4.2/5
742  Recensioner Verified
de

EUR

97.00

Välj rum

Best Western Premier

11.0 mi / 17.7 km

4.4/5
340  Recensioner Verified
de

Menu

 Svenska
Menu