Norway

Att besöka denna del av världen är som att se tillbaka på jordens skapelse med glaciärer, is, fjordar och vattenfall, som är perfekt bevarade. Norge erbjuder många vandrings- och cykelleder, floder för forsränning och snöiga berg för skidåkning. Här samlas friluftsälskare, och det finns verkligen något för alla!

Det finns många möjligheter att utforska de över tusen djupa fjordarna från den sista istiden, de höga klipporna, vattenfallen och det djupa saltvattnet. Renar, myskoxar och valar är bara några av de vilda djur som hör hemma här. Beroende på vilken tid på året du besöker Norge kan du få njuta av norrskenet, och förundras av midnattssolen.

Oslo en modern stad med eleganta byggnader och ett antal museer, det mest populära är Viking Ship Museum, med några av de bäst bevarade vikingafartygen. Här kan du besöka topprankade restauranger och njuat av både traditionella och internationella smaker.

Ett annat populärt resmål är Stavanger, säte för landets oljeverksamhet. Trots denna högteknologiska industri har Stavanger fortfarande kvar den gamla stadens charm med smala gator och vackert bevarade träbyggnader. Ett antal fjordar, Stavanger domkyrka och Sverd i fjell är några av de största attraktionerna för besökare i Stavanger. Preikestolen, har en fantastisk översikt över Lysefjord.

Utvalda destinationer i Norway

Hotell i Oslo


Hotell i Bergen


Hotell i Stavanger


Hotell i Sogndal


Hotell i Steinkjer


Hotell i Trondheim


Hotell i Kongsberg


Utforska destinationer i närheten
  • 1 Natt

Uppdatera

Menu

 Svenska
Menu