giftIconSvg tableCellClass

Specialerbjudande - Spara 10% eller mer när du bokar idag! Klicka för att se mer och lägre priser.

Börja spara. Best Western Rewards priser kommer nu visas.

giftIconSvg tableCellClass

Specialerbjudande - Spara 10% eller mer när du bokar idag! Klicka för att se mer och lägre priser.

2
Hotell
4
Betala
Minimera

Uppdatera detaljerna för din bokning, inklusive datum och antal personer

 • 1 Natt

Uppdatera

Stora Hotellet

0.0mi/0.0km

631 Recensioner
icon of map and pin for directions
Storgatan 46
Umeå, 903 26
Sweden

Incheckning

15:00 CET

Avgiftsfritt nummer

020 792 752

Internationella nummer

Utcheckning

12:00 CET

Hotellnummer

+46 90778870

Lokal Valuta

SWEDISH KRONAS (SEK)

Hotellbeskrivning

Certificate of Excellence 2018

BW Premier Collection - Stora hotellet
Umeå har en lång historia som en sjöfartsstad. Under 1800-talet var skeppsbyggnad och sjötransport en mycket viktig del för staden och sjömanskyrkan är en imponerande byggnad  vid älven och en kombination mellan missionshus och hotell.
När Stora Hotellet öppnade 1895, var det en plats där dessa två världar möttes. Stora hotellet var Umeås största hotell i över ett sekel och hotellet genomgick en omfattande renovering när Umeå utsågs till Europas kulturhuvudstad 2014. Hotellet håller fortfarande fast i samma tema och är redo att välkomna gäster för ytterligare 100 år.

Många bekvämligheter att välja mellan
BW Premier Collection Stora Hotellet har 82 unika rum som varierar från större sviter till mindre mysiga rum. Det finns också en restaurang, bar, bibliotek och konferensrum på hotellet. Det finns även ett gym där man som gäst har tillgång till samtliga maskiner. Här finner du crosstrainer och spinningcykel, fria vikter med mera. För den som vill ta en joggingtur är promenadstråket längs med älven en bra utgångspunkt. Gymmet är öppet dygnet runt och öppnas med din rumsnyckel.

Ät gott, lev gott
På hotellets restaurang, Gotthards krog serveras frukost, lunch och middag, menyn hittar du på hotellets hemsida. Gotthards krog är långt från den typiska hotellrestaurangen och det arrangeras olika event under alla veckodagar. Klientelet på restaurangen är blandat mellan lokalbefolkning och hotellgäster. Vill du besöka restaurangen på en söndag rekommenderas att boka bord till söndagsmiddagen, där du serveras en trerätters middag i härlig omgivning. Är du sugen på något lättare serveras afternoon tea varje söndag mellan 13-15.00. Du får en stor kanna med nybryggt te och ett klassiskt engelskt tefat med sandwiches, nybakta scones och andra goda småkakor. Om du önskar passar det utmärkt med ett glas champagne till. Se till boka i god tid! Söker du efter en speciell middagsupplevelse kan du boka hotellets Chambre Séparée, som erbjuder exklusiva kulinariska upplevelser för upp till 12 personer.

Specialpaket
Du kanske vill följa vår hemsida för att hitta specialerbjudanden som ofta kommer ut i samband med vintersemestrar, påsk och andra högtider. På hemsidorna kan du även läsa några av recensionerna från de många, nöjda gästerna.


Hotellpolicy

Djurpolicy
Pets not accepted

Kategori

Adress
Sömnkvalité
Rum
Service
Värde
Renlighet
 • Använda rakhyvlar på golvet i badrummet och hårstrån och mycket damm på bänkar.. Annars var det trevlig personal och frukosten var helt okej dock väldigt trångt och lång kö till buffén. Det var ...

  Vid Venture01962206006
  Kramfors, Sverige På 2019-01-01
 • Bra hotell mysigt trevligt. Fina rum välstädat och högt i tak. Bokade med badkar men fick dusch tyvärr. Frukosten är lite trångt när man ska hämta maten och mycket kö. Inge champangefrukost på ...

  Vid 795jonasa
  På 2018-12-01
 • Ett av de snyggaste hotellen jag sett i Sverige. Personalen är väldigt tillmötesgående och läget är riktigt bra. Ovanliga rum och bra städning. Skulle dock önska att rummen hade lite bättre belysning.

  Vid piaangelovski
  Stockholm, Sverige På 2018-12-01
 • Hade en juniorsvit och är otroligt nöjd med rummet. Snygg inredning, skön säng,både stort rum och badrum, allt var klockrent. Helt i min smak. Frukosten var lite stökig, men i gengäld höll den hög ...

  Vid 3jean
  Linköping, Sverige På 2018-11-01
 • Stannade här en natt. Hade rum nr 3 på bottenvåningen. Var först orolig att jag skulle få lyssna på allt nattliv från restaurangen men icke. Knäpptyst. Rummen lite varma men det gick att öppna ett ...

  Vid 539olah
  Umeå, Sverige På 2018-11-01

Serviceutbud

Hotell

Rum

 • TV
 • Spjälsäng tillgänglig, kostnadsfritt
 • Extrasäng tillgänglig, 250 SEK

Rökfria rum: 82

 • Visuellt larm tillgängligt

Det går inte att boka rummet

Du har inte tillräckligt med poäng på ditt konto för att boka detta rum.

Menu

 Svenska
Menu