Hotell i Umeå

Sommar eller vinter, höst eller vår - oavsett när du besöker norra Sverige, har en vistelse i Umeå mycket att erbjuda både för dig, vänner och familj.

Det fantastiska läget intill Bottniska viken bjuder på vackra naturupplevelser. 2014 utsågs Umeå tillsammans med Riga till Europas kulturhuvudstad. Oavsett om det är orörd natur eller en av Skandinaviens största jazzfestivaler som gör att du funderar om du ska boka hotell i Umeå för ett besök, är det säkert att du kommer lämna staden många erfarenheter rikare.

Hotell i Umeå

Drömlov i norra Sverige? Hitta det perfekta hotellet i Umeå!

Umeå är en riktig musikstad och har något som tilltalar både den jazzistiska och operafantasten. Ett besök i staden är inte fullständig förrän du har besökt Norrlandsoperan, där du kan njuta av musik från den klassiska repertoaren och bekanta dig med modernare musik och experimentella uttrycksformer.

Om du vill krydda din vistelse med andra spännande aktiviteter, rekommenderas det också att besöka temaparken Megazone, som erbjuder aktiviteter för hela familjen. Här hittar du både laserspel, paintball och - om du föredrar en något tystare takt - biljard, snooker och dart.

Eller om du vill testa familjens samarbetsförmåga erbjuder Megazone också vad som kallas Arosfortet där du blir inlåst i en cell och för att komma ut i det fria igen krävs det kreativitet och förmågan att tänka logiskt. En rolig och spännande utmaning!

Oavsett om du vill ha underhållning, konst, eller kanske båda är Umeå en stad där det finns mycket roligt att göra och för att säkerställa att du sett och gjort så mycket som möjligt under din vistelse, är det klokt att välja ett hotell i Umeå centrum som har bekvämt avstånd till det mesta.

Det finns fler alternativ när du bokar hotell i Umeå. Är du på besök med ett större sällskap hjälper vi er gärna med en gruppbokning på hotellet. Oavsett vad som är viktigast för dig, kommer du få den bästa tänkbara service på vårt Best Western-hotell i Umeå.

Hitta det bästa hotellet i Umeå centrum

Det är en enkelt att hitta bra  hotell i Umeå - Best Western har tre hotell i staden. Det centralt belägna Stora Hotellet, en del av BW Premier Collection som erbjuder lyxig miljö kombinerat med modern komfort och klassisk inredning. I närheten hittar du även U&Me, som med sitt moderna och minimalistiska utseende bildar en slående kontrast med sin granne. Letar efter ett hotell i Umeå med stadens puls på avstånd, har du naturligtvis också möjligheten att välja Best Western Hotel Botnia, som är knappt tre kilometer från centrum, och erbjuder vacker och lugna omgivningar nära Umeälven, som flyter genom staden och in i Bottenviken.

Här hittar du något som passar  alla, till vilken budget som helst och vilken årstid som helst. Om du är medlem i Best Western Rewards lojalitetsprogram , har du också möjlighet att utbyta intjänade poäng till gratis boende på ett Best Western-hotell i Umeå!

Saker att göra i Umeå

  • Besök bildmuseet

  • Besök någon av stadens musikarrangemang - håll utkik

  • Shopping - stort utbud av gallerior och unika butiker

  • Ta en strandpromenad vid Rådhusparken

  • Besök Umeås stadskyrka