Badhotell - Badvänliga hotell

Kom och bada hos oss på Best Western! Här hittar du ett urval av badhotell som har inomhus- eller utomhuspool, jacuzzi, egen strand, brygga eller helt enkelt ligger nära havet – i allt ifrån stadsmiljöer, natursköna lägen till lantliga idyller.

Perfekt för dig som tycker om att bo på hotell nära vatten – oavsett vilken årstid det är. Välkommen till ett av våra många badvänliga hotell i Skandinavien!

Många av våra badhotell har även bastu att koppla av i innan eller efter ett bad.

Hotell med pool

Här hittar du både hotell med inomhuspool och utomhuspool för alla badsugna gäster. Varför inte börja dagen med att motionssimma – eller avsluta dagen med ett skönt dopp i poolen? Flera av våra hotell erbjuder även bastu- och relaxmöjligheter. Hur nice?

Läs mer

Hotell vid havet och sjön

Här hittar du en härlig variation av hotell vid havet eller sjön. Vissa hotell har egen strand eller brygga, andra ligger på bekvämt gångavstånd till vattnet. Note to self: glöm inte att packa badkläderna!

Läs mer

Hotell med jacuzzi

Javisst, vi har såklart även flera hotell med jacuzzi – antingen jacuzzi på rummet och/eller i hotellets spa- eller relaxavdelning. Förgyll din vistelse med en avkopplande stund i bubbelpoolen!

Läs mer

Badhotell med vinterbad, kvällsdopp eller bubbelkopp?

Att bada är för många mer än ett dopp. För vinterbadarna är det nästintill en livsstil. Det sägs öka välbefinnandet och ska vi tro på forskningen så kan det förebygga bland annat hjärtsjukdom, övervikt samt ge bättre immunförsvar och bättre psykisk hälsa.

Men nog föredrar det stora flertalet att bada soliga sommardagar eller inomhus i en varm pool eller jacuzzi. Att bada varmt har också många positiva effekter på kroppen, till exempel sägs det varma vattnet vara bra för blodcirkulation samtidigt som det hjälper kroppens muskler att slappna av vilket kan ha en lugnande effekt och hjälpa dig slappna av mentalt och även trolla bort huvudvärk.

3 myter om bad:

  1. Inte bada efter du ätit – Denna myt var ju otroligt praktisk för föräldrar som ville ligga på filten och blunda en stund efter picknicken på stranden. Men sanningen är att du kan hoppa ner i vattnet med mätt mage utan att behöva oroa dig för kramp.

  2. Du blir förkyld om du går med blött hår – Detta stämmer inte. Du blir endast förkyld om du smittats av ett förkylningsvirus. Däremot kan immunförsvaret försvagas av nedkylning.

  3. Du svettas inte när du simmar – Jo visst svettas du om du simmar, men det märks ju knappast eftersom du är i vatten. Så om du simtränar eller gör vattengympa, fyll på med vätska efteråt.

Fun Facts kopplade till bad

  • Världsrekordet i att hålla andan under vatten hålls av dykaren Budimir Šobat's som klarade hela 24 minuter och 37 sekunder under ytan.

  • Badankor Extra Large - Den holländska konstnären Florentijn Hofman har vid flera tillfällen försett hamnar i olika städer med gigantiska badankor. Senast 2023 sågs dem i hamnen i Hong Kong. Konstnären själv säger att syftet är att sprida glädje.

Surfa runt på hemsidan och upptäck vårt urval av badhotell som har inomhus- eller utomhuspool, jacuzzi, egen strand, brygga eller helt enkelt ligger nära havet – i allt ifrån stadsmiljöer, natursköna lägen till lantliga idyller. Boka din vistelse på ett av våra badhotell redan idag!

20% rabatt i sommar

Beachen, staden, skogen, fjällen och evighetsfrukosten. Nu är sommaren framför oss och du får 20% när du bokar minst två nätter på något av våra 191 olika hotell över hela Skandinavien. Hinner du med alla? Psst. 25% för medlemmar!

Ta mig till kampanjen

Upptäck våra lika olika hotell – läs mer: