Best Western Plaza Hotel

Konferenshotell i centrala Eskilstuna

Mitt i Eskilstuna city välkomnas du till det trevliga konferenshotellet Best Western Plaza Hotel. Här erbjuds flera välutrustade lokaler för konferenser och möten, en restaurang med stort fokus på vin, tillgång till gym och bastu dygnet runt samt mysigt inredda rum att sova gott i.

Trivsamma rum

Best Western Plaza Hotel erbjuder 88 hotellrum fördelade på olika typer av enkelrum och dubbelrum i varierande storlek och design. Rummen är utrustade med sköna sängar och har även ett skrivbord för dig som behöver arbeta en stund. Du som vill ha ett extra stort rum som även har en soffgrupp kan boka hotellets Business-rum.


Restaurang, konferenslokaler, gym och relax

Hotellets restaurang och bar vid namn Vinäger serverar såväl dagens lunch som middag à la carte. Dessutom har de över tvåhundra vinsorter och fina ost- och charkbrickor. För konferenser och möten erbjuder hotellet fem rymliga lokaler varav den största rymmer upp till 150 deltagare. Därtill finns ett välutrustat gym och en härlig relaxavdelning med bubbelpool och olika typer av bastur. Du kan också boka en behandling såsom massage, peeling och djuprengöring.


Upplevelser i Eskilstuna

I Eskilstuna finns aktiviteter och upplevelser för hela familjen. Ett populärt besöksmål är Parken Zoo som är en av Sveriges första djurparker. Där finns också tivoli, camping och restaurang. Eskilstuna bjuder också på flera museer, kyrkor och en unik kulturhistorisk miljö i Gamla staden. Till exempel kan du besöka Eskilstuna stadsmuseum eller Klosters kyrka som är Sveriges sist byggda katedral. Missa inte heller världens första återbruksgalleria Retuna med butiker som erbjuder alltifrån kläder till inredning.

Kundbetyg: 3,9/5 (816 omdömen)
Best Western Plaza Hotel

Drottninggatan 9, 632 20 Eskilstuna

Telefon: +46 16 15 00 00

E-post: info@plazahotel.nu

Hotell Smeden

Eskilstunas historia sedan 1600-talet präglas av smedjor. Best Western Plaza Hotel är en del av denna historia, med anor från smedjornas storhetstid och förknippas av många gäster med namnet ”Hotell Smeden”.


På hotellet finns bland annat tavlor från tiden då byggnaden var en smedja. Det finns även en fototapet med Smeden från de så kallade Rademachersmedjorna, som idag är ett friluftsmuseum.

Välj rum

Mat & Dryck

Restaurant Vinager breakfast area BW Plaza hotel Eskilstuna

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plaza Hotel. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Restaurant Vinager BW Plaza hotel Eskilstuna

Restaurang Vinäger

På hotellets restaurang Vinäger serveras både lunch och middag. Menyn består av väl utvalda rätter där svenska smaker blandas med både asiatiska och italienska inslag. Här kan du njuta av snacks, chark, ostar, mellanrätter, större rätter och söta avslut. Vinäger har en sofistikerad men ändå avslappnad atmosfär och stor passion för vin, vilket framgår om du läser dess namn som två ord istället för ett.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Barn upp till 3 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Önskas spjälsäng eller extrasäng tillkommer en kostnad på 250 sek per säng. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum mot en avgift om 200 sek per djur per vistelse.


Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


Parkering

Hotellet erbjuder parkering i garage mot en avgift om 90 sek per dygn. Betala och hämta ditt parkeringstillstånd i receptionen.


Övriga tjänster

  • Restaurang
  • Reception öppen 24 timmar
  • Frukostbuffé ingår
  • Lounge/bar
  • Ismaskin
  • Bastu
  • Konferenslokaler
  • Baggagerum
  • Gym
  • Omklädningsrum
  • Skoputsmaskin
  • Wifi / fiber
  • Bankettlokaler
  • Tillgänglighetsanpassade faciliteter
  • Banktjänster
Relax BW Plaza hotel Eskilstuna

Relaxavdelning

På hotellets relaxavdelning välkomnas du till en lugn och stillsam oas. Här kan du sjunka ned i en bubbelpool eller njuta av ett härligt bastubad i både ång- och torrbastu. Vid poolen finns också sköna relaxstolar där du kan njuta av något svalkande mellan baden.

Gym BW Plaza hotel Eskilstuna

Gym

Du som vill träna under din vistelse på hotellet har gratis tillgång till hotellets gym dygnet runt. Gymmet är utrustat med maskiner, fria vikter och andra redskap som bidrar till ett riktigt bra träningspass. Möjlighet till personlig tränare mot betalning, fråga i receptionen. 

Möten & Konferens

88

Hotellrum

5

Mötesrum

150

Biosittning

Hotellet erbjuder fem lokaler för möten, konferenser och andra evenemang. Två av lokalerna kan dessutom kombineras till en större lokal. Här kan ni enkelt kombinera konferensen med olika aktiviteter, lunch, middag, fika eller annat som önskas.

Konferensbokning

E-post: konferens@plazahotel.nu

Telefon: +46 76 050 88 75

  • Maneten

    Number of personsMax 150 gäster
    Area202 m2

    Maneten är hotellets största lokal med plats för upp till 150 personer i biosittning. I lokalen finns en soffgrupp och en markerad yta längst fram för den som presenterar eller håller i konferensen.

  • Pantern

    Number of personsMax 40 gäster
    Area50 m2

    Pantern är en flexibel lokal som vid behov kan sättas ihop med lokalen Zebran. Enskilt är pantern en medelstor lokal och tillsammans med Zebran har de en total yta om 81 kvadratmeter med plats för 65 deltagare i biosittning.

  • Zebran

    Number of personsMax 25 gäster
    Area30 m2

    Zebran är en något mindre lokal än Pantern. Kan nyttjas separat för möten med upp till 25 deltagare eller tillsammans med Pantern.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.