Best Western Plus Hotel Bakeriet

Charmigt och anrikt hotell i hjärtat av Trondheim

Hotellet ligger i den charmiga gamla stan i Trondheim, precis intill fjorden och nära alla mysiga shoppinggator. Inredningen och interiören återspeglar hotellets rika historia från tiden då det var ett bageri. De 109 välskötta rummen, gästfriheten och den generösa frukostbuffén garanterar en minnesvärd vistelse.

Rum och konferenslokaler

Hotellet har 109 välskötta och trivsamma rum i olika kategorier. Hotellet har även två konferenslokaler, Kneipen och Loffen. Båda konferenslokalerna har fönster med bra ljusinsläpp och tillgång till all teknisk utrustning som behövs.


Restaurang och bar

I hotellets matsal, som ligger mitt i foajén, serveras den generösa frukostbuffén med lokala råvaror och bakverk av högsta kvalitet. Det känns som att sitta inne på en mysig bakgård. Lokalen är ljus och luftig och doftar av nybakat bröd, så som det ska vara i ett ”bageri”.  Hotellet serverar lunch och middag till förbokade grupper, men har ingen restaurang utöver det. På hotellet finns en lobbybar där man kan köpa snacks och något att dricka, som kan avnjutas antingen på rummet eller på ”bakgården”.


Trondheim 

Det finns mycket att göra i staden som ligger intill Nidälven.  Trondheim har flera historiska byggnader som man bör besöka, däribland Nidarosdomen och ärkebiskopsgården.  Staden har även gömda konsthemligheter, nämligen Trondheims gatukonst. Gå en privat konstvandring genom smågator och smala gränder i stadens centrum. Trondheim är dessutom ett matmecka för den gastronomiintresserade, och det finns goda grunder till att Trøndelag utsågs till Europas matregion 2022.

Kundbetyg: 4,0/5 (1 026 omdömen)
Best Western Plus Hotel Bakeriet

Brattørgata 2, 7010 Trondheim

Telefon: +47 73991000

E-post: front@hotelbakeriet.no

Bakeriet details

Ett av Europas modernaste bagerier

Som gäst här bor du på ett hotell med mycket historia i väggarna. Byggnaden uppfördes efter den andra stora branden i Trondheims historia år 1863. Det var vid denna tidpunkt som bageriet, som drevs av Adolf Halseth, såg dagens ljus. Fler än 12 000 Trondheimsbor fick sitt dagliga bröd härifrån, och det ansågs på den tiden vara ett av Europas modernaste bagerier. I hotellets trevliga frukostmatsal finns bland annat den ursprungliga bakugnen som Halseth bakade både vitt bröd och fullkornsbröd i. Skorstenarna på taket, bakspadar och bilder på familjen Halseth är andra minnen som du finner på din väg genom hotellets korridorer.

Välj rum

Mat & Dryck

Bakeriet breakfast area

Frukost

I hotellets matsal, som ligger mitt i foajén, serveras den generösa frukostbuffén med lokala råvaror och bakverk av högsta kvalitet. 

Frukosttider

Mån–fre: 06.30–10.00 

Lör–sön: 08.00–11.00


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Barn under 8 år sover gratis i föräldrarnas säng. Spjälsäng finns och kostar 200 NOK.


Husdjur

Husdjur är välkomna mot en avgift på 350 NOK, detta gäller upp till två djur i två nätter.


Parkering

Hotellet har ett begränsat antal parkeringsplatser, och priset är 400 NOK per hotelldygn. Det finns ingen elbilsladdning.


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Reception öppen 24 timmar
 • Sen utcheckning tillgänglig
 • Wifi / fiber
 • Parkering vid hotellet
Bakeriet gym

Andra faciliteter

- Hotellet har eget gym och bastu.

- Gäster som vill tvätta kläder kan göra det i hotellets egna gemensamma tvättstuga för gästerna.

Möten & Konferens

117

Hotellrum

2

Mötesrum

50

Biosittning

Hotellet har två konferenslokaler, Kneipen och Loffen. Båda konferenslokalerna har fönster med bra ljusinsläpp och tillgång till all teknisk utrustning som behövs.

 • Kneipen

  Konferenslokalen har fönster med bra ljusinsläpp och tillgång till all teknisk utrustning som behövs.

 • Loffen

  Area48 m2

  Konferenslokalen har fönster med bra ljusinsläpp och tillgång till all teknisk utrustning som behövs.

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.