Best Western Plus Grand Hotel

Anrikt hotell i centrala Halmstad

Best Western Plus Grand Hotel är beläget i Östra förstaden i den mysiga sommarstaden Halmstad på västkusten. Här erbjuds unikt inredda hotellrum, konferenslokaler och en familjär restaurang med food sharing-koncept. Hotellets centrala läge gör att du har nära till såväl tågstationen som stadens utbud av shopping och andra nöjen.

Rum i klassisk stil

På detta hotell bor du i ett unikt rum oavsett vilken rumskategori du bokar. De har samma klassiska stil men inredningen och storlekarna kan skilja sig åt. För att ta dig till rummen går du antingen via det vackra trapphuset eller tar hissen. Många av rummen har också vacker fiskbensparkett och andra tidstypiska detaljer.


Restaurang och konferens

Bredvid hotellet ligger restaurangen som serverar sydeuropeisk mat som influerats av skandinaviska smaker. Här serveras både frukost för dig som hotellgäst, dagens lunch och middag à la carte där ni kan välja att dela på några mellanrätter, slå på stort med trerätters eller något annat däremellan. För konferenser och möten finns fyra bokningsbara lokaler på hotellet och därtill flera alternativ för hybridmöten, coworking och kontor för dagen.


Upptäck Halmstad

Halmstad bjuder på charmiga kullerstensgator, klätterrosor och en mysig stadskärna. Här finns restauranger, caféer och unika butiker såsom gårdsbutiken Gudagott, den spännande Tivolikiosken eller hantverksbageriet Feldts bröd och konfekt. Du kan också besöka chokladverkstaden på Skånskan som ligger i ett korsvirkeshus från 1700-talet och är ett av Halmstads äldsta caféer. I Halmstad kan du också njuta av sol och bad på flera härliga badstränder och vandra eller cykla i något av ortens 57 olika naturreservat.

Kundbetyg: 4,4/5 (1 355 omdömen)
Best Western Plus Grand Hotel

Stationsgatan 44, 302 45 Halmstad

Telefon: +46 352 80 81 00

E-post: info@grandhalmstad.se

Verandan restaurant BW Plus Grand Hotel

Originaltegel på hotellets veranda

Grand Hotel i Halmstad uppfördes för första gången år 1905 av byggmästare August Winberg. Det var ett, på den tiden, väldigt modernt hotell med fasadtegel från Skromberga och Malmö, katedralglas i dörrarna och vackra stuckarbeten. Tyvärr plågades hotellet av en brand år 1911 som gjorde att stora delar av byggnaden förstördes. Dock lyckades man rädda fasadteglet som idag finns att beskåda på hotellets veranda.

Välj rum

Mat & Dryck

Restaurant BW Plus Grand Hotel

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Plus Grand Hotel. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Bar BW Plus Grand Hotel

Restaurang

Intill hotellet ligger restaurangen som serverar både frukost, lunch och middag i en härlig sekelskiftesmiljö. Här serveras sydeuropeiska rätter som influerats av skandinaviska smaker. Förutom à la carte kan du också välja en stor eller liten fast meny att dela med ditt sällskap.


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 15:00

Utcheckning: kl. 11:00


Barn

Två barn upp till 2 år bor gratis tillsammans med betalande vuxen i befintlig möblering. Barn mellan 3–7 år debiteras 150 sek/natt. Barn över 8 år betraktas som vuxna. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna mot en kostnad om 250 sek/natt.


Svanen

Hotellet är miljömärkt med Svanen, vilket betyder att det uppfyller ambitiösa miljökrav.


Parkering

Hotellet erbjuder ingen egen parkering men det finns gott om gatuparkering i närområdet mot avgift. Laddstolpar finns att tillgå.


Övriga tjänster

 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Wifi / fiber
 • Lounge/bar
 • Restaurang
 • Värdeskåp
 • Skoputsmaskin
 • Bastu
 • Utomhusparkering

Möten & Konferens

114

Hotellrum

4

Mötesrum

55

Biosittning

Hotellet erbjuder fyra medelstora konferenslokaler som ligger delvis på entréplan och delvis en trappa upp. I anslutning till lokalerna finns en generös konferenslobby som fungerar utmärkt som coworking-yta. För riktigt stora konferenser samarbetar hotellet med Halmstads Teater som har plats för upp till 900 deltagare.

Konferensbokning

E-post: info@grandhalmstad.se

Telefon: +46 35 280 81 00

 • Fredrik Nelson-salen

  Number of personsMax 55 gäster
  Area60 m2

  En stor och luftig lokal med flexibel möblering. Mycket dagsljus tack vare stora fönster men också möjlighet till mörkläggning.

 • Winbergska rummet

  Number of personsMax 40 gäster
  Area50 m2

  Winbergska rummet är en ljus konferenslokal med stora, vackra fönster ut mot gatan. Lokalen har flexibel möblering och passar olika typer av medelstora möten.

 • Lindvallska rummet

  Number of personsMax 18 gäster
  Area40 m2

  Lindvallska rummet är precis som Winbergska en ljus konferenslokal med stora, vackra fönster ut mot gatan. Lokalen har fast möblering i styrelsesittning.

Varför Best Western Plus?

Plusset står för det där lilla extra. Fyrstjärniga, modernt utrustade hotell med god design i bra lägen, ofta i större städer.