Best Western Stöten Ski Hotel

Information

Kortast vistelse som går att boka är 3 nätter.

Skidhotell i backen i Sälen

Strax utanför Sälen i Dalarna välkomnas du till skidanläggningen Stöten och Best Western Stöten Ski Hotel. Här utlovas en minnesvärd fjällupplevelse med krispiga skidbackar under vintersäsongen och det utmärkta konceptet ski in-ski out. Efter en heldag i backen kan du värma dig i bastun, äta på restaurang Brasseriet och uppleva en stämningsfull afterski.

Rum för avkoppling

Rummen på Best Western Stöten Ski Hotel är inspirerade av den omgivande fjällmiljön och erbjuder både avkoppling för trötta ben och en god natts sömn. Här kan du boka ett bekvämt dubbelrum, en minisvit eller en extra rymlig svit. Alla rum har skidförråd – perfekt för dig som har med egen utrustning och behöver förvara den.


Restauranger, matbutik, lekrum och möteslokaler

Både i hotellbyggnaden och i de övriga byggnaderna på anläggningen finns flera restauranger, caféer och barer där du kan fylla på energin före, mellan och efter åken. Vid hotellet ligger Stötens mest populära restaurang Brasseriet som serverar både frukost, lunch och middag. Här erbjuds också afterski i klassisk pubmiljö med såväl livemusik som quiz-kvällar. Vidare finns matbutiken Tempo, ett lekrum för barnen och fyra lokaler för möten och konferenser i hotellbyggnaden. I andra byggnader på anläggningen finns spa, bowling, skiduthyrningsbod och ytterligare konferenslokaler.


Vinterparadiset Sälen

Sälen är för de flesta förknippat med vita fjälltoppar, minusgrader och skidåkning – såväl utför som på längden. Sälenfjällen är Sveriges sydligaste fjällområde och har 50 skidbackar i varierande svårighetsgrad. Dessutom finns 45 kilometer längdskidspår varav tre kilometer elljusspår. Strax söder om Sälens by ligger startplatsen för det berömda Vasaloppet som varje år lockar deltagare från hela världen. Förutom skidor kan du åka på skotersafari, köra gocart på isbana, åka hundspann eller se fjällen till fots med snöskor.

Kundbetyg: 4,1/5 (29 omdömen)
Best Western Stöten Ski Hotel

Granfjällsstöten, 780 67 Sälen

Telefon: +46 28075000

E-post: info@stoten.se

Ett hotell mitt i skidbacken

Best Western Stöten Ski Hotel ligger i hjärtat av Sälens nordligaste skidanläggning med backen precis utanför dörren – ett drömläge för alla som älskar att åka skidor. Som gäst på detta hotell behöver du inte slösa en enda minut av skidresan på att kånka utrustning till liften och därefter snöra på dig. Här tar du bara på dig pjäxorna, klickar på dig skidorna utanför dörren och glider iväg!

Välj rum

Mat & Dryck

Breakfast Brasseriet BW Stoten Ski Hotel

Frukostbuffé ingår

Frukosten är en av höjdpunkterna med att bo på hotell. Därför ingår den alltid i priset när du bor på Best Western Stöten Ski Hotel. Frukost är också en högst personlig sak och alla vill njuta av den på sitt sätt. Konceptet Best Breakfast innebär att du får blanda och plocka själv från ett härligt utbud av schyssta råvaror. Med Best Breakfast får du en god start på dagen!

Brasseriet BW Stoten Ski Hotel

Brasseriet

På restaurangen Brasseriet serveras både frukost, lunch och middag. Menyn erbjuder både något för finsmakaren och den som önskar ett enklare mål. Dessutom anordnas temakvällar med exempelvis tacobuffé och steakhousebuffé. Brasseriet är också platsen för dig som letar efter Sälens bästa afterski.

Bistron BW Stoten Ski Hotel

Bistron

I det mysiga cafét Bistron kan du fylla på energin och värma dig mellan åken. Här finns sköna soffor och fåtöljer där du kan slå dig ned med en kaffe eller en kopp varm choklad framför brasan. Dessutom finns enklare mat och fikabröd. 


Bra att veta

In-/utcheckning

Incheckning: kl. 16:00

Utcheckning: kl. 12:00


Barn

Två barn upp till 3 år bor gratis tillsammans med två betalande vuxna i befintlig möblering. Kom ihåg att inkludera barnen i din bokning.


Husdjur

Husdjur tillåtna i vissa rum utan extra avgift.


Parkering

Hotellet erbjuder gratis parkering och möjlighet till elbilsladdning.


Övriga tjänster

 • TIllgänglighetsanpassad parkering
 • Bankettlokaler
 • Affärscenter
 • Barnaktiviteter
 • Frukostbuffé ingår
 • Konferenslokaler
 • Wifi / fiber
 • Fri parkering
 • Lounge/bar
 • Utomhusparkering
 • Restaurang
 • Transfer till lokala attraktioner
 • Bastu
 • Shop
Sauna BW Stoten Ski Hotel

Bastu

Efter en heldag i backen kan det vara skönt att slappna av i en värmande bastu. För dig som hotellgäst är det gratis att nyttja bastun.

Gym BW Stoten Ski Hotel

Gym

Du som vill komplettera skidåkningen med ett styrketräningspass är välkommen till gymmet på Vattufjäll. Här finns fria vikter, skivstänger och maskiner. Inträde till gymmet kostar 115 sek.

Möten & Konferens

43

Hotellrum

7

Mötesrum

300

Biosittning

Hotellet erbjuder två mindre konferenslokaler i samma byggnad. Därtill finns ytterligare fem lokaler på Vattufjäll med plats för upp till 300 deltagare. Här konfererar ni i en fjäll- och naturnära miljö med utmärkta möjligheter att varva mötestiden med olika aktiviteter både inomhus och utomhus.

Konferensbokning

E-post: info@stoten.se

Telefon: +46 280 75 000

 • Roten

  Number of personsMax 16 gäster
  Area23 m2

  Roten är ett rymligt mötesrum med plats för 16 personer i styrelsesittning.

 • Stubben

  Number of personsMax 16 gäster
  Area23 m2

  Även Stubben är ett rymligt mötesrum plats för 16 personer i styrelsesittning.

Varför Best Western?

Best Western är stommen i vårt hotellandskap. Tre- eller fyrstjärniga hotell, lika olika överallt.