Hotell i Bergen

Bergen, staden mellan de sju bergstopparna och Norges näst största stad, erbjuder en magisk kombination av smala gator och ett livligt folkliv.

Oavsett om du bor på "Høyden" med närhet till stadens universitet och många tusen studenter eller om du föredrar läge vid fiskesjöarna och den friska luften vid det gamla området Bryggen så har Bergen mycket att erbjuda.

Hotell i Bergen

Staden mellan de sju bergen

Bergen har inte bara en vacker stadskärna, med kullerstensgator och vita trähus med längs väggarna. Efter att ha spatserat förbi affärerna och stadens inspirerande köpcentrum, kan den som har energi kvar gå en tur upp på Vingen, ett av de sju bergen som omger staden. Resan tar mindre än en timme, och från toppen har du fantastisk utsikt över Bergen och kusten. För dem som tycker att det här är lite för utmanande, kan man istället välja att åka Fløibanen istället för att promenera. Från fiskmarknaden är det bara några minuter att gå till Fløibanen som tar dig upp till Ulriken, där du går till Fløyen. Resan tar 4-5 timmar. Stoltzekleieven är också en populär väg, men då kan du räkna med rejält brant stigning!

För familjer som vistas i Bergen är ett besök på akvariet ett måste. Här finns flera olika typer av havsdäggdjur och krokodiler och den kunniga personalen engagerar både unga och gamla. För de yngre barnen kan också vattenparken AdO Arena vara ett populärt utflyktsmål. Här finns bland annat en olympisk pool, ett stort dyktorn och två uppvärmda pooler – bland mycket annat. För äldre familjemedlemmar rekommenderas också en tur runt den vackra villan Troldhaugen som fungerar som museum över Edvard Grieg och hans musik.

Det finns också många museer på Bryggen. Besök exempelvis Bryggens Museum, Det Hanseatiske Museum & Schøtstuene, Håkonshallen, Rosenkrantz Tower, Mariakirken och Thetamuseet och lär dig mer om  Hansaperioden när Bergen var ett viktigt handelscentrum i Norge. För konstälskare är Bergen Kunsthall ett bra alternativ och en av Norges främsta arenor för samtidskonst. Konsthallen ligger mitt i Lille Lungegårdsvann.

Sov bra på ditt bästa hotell i Bergen

Efter en lång dag på språng är det ofta härligt att komma tillbaka till hotellrummet och koppla av en stund. För dig som valt boende på ett Best Western-hotell i Bergen kan du alltid vara säker på att vistelsen blir högklassig och angenäm, med mysig och personlig service, härliga sängar och kanske den bästa frukostbuffén i hela staden.

När kvällen sedan kommer det finns många bra restauranger att välja mellan och eftersom Bergen är en kuststad är fisk och skaldjur något av en specialitet. Prova till exempel Cornelius Sjømatrestaurang som är öppen hela året och även erbjuder regelbundna båtturer från Bryggen i Bergen. Cornelius ligger vid strandpromenaden på en ö med spektakulär utsikt över fjordar och berg, och här blir du alltid bemött med en fantastisk meny med skaldjur och utsökt matlagning, förberedd med innovativa matlagningsmetoder och äkta passion. Här kan du välja mellan à la carte, alternativt en liten eller stor smakmeny med tillhörande vinpaket.

Bergen - något för alla

Bergen är en underbar stad för dig som reser med vänner, familj eller kollegor. Här kan du också vara säker att hitta högkvalitativa, serviceinriktade hotell som skämmer bort dig och låter dig njuta till 100%, oavsett om du bara besöker staden för några dagar eller för en längre vistelse. Boka hotell i Bergen idag!

Saker att göra i Bergen

  • Njut av utsikten från byfjället Fløyen

  • Få en äkta Bergen-känsla på Bryggen

  • Se det marina livet på Akvariet i Bergen

  • Bada på AdO Arena

  • Besök Edvard Griegs hem Troldhaugen

  • Se nutidskonst i Bergen Konsthall

Mer hotellinspiration